torsdag, februari 08, 2007

Gasa för f..n!

På Magazin24.se har det stått om Köpings Rotaryklubb´s projekt ”För kamratskap, mot våld mobbing och rasism”, det är kul att det uppmärksammas, men för oss som är Rotarianer och medlemmar i klubben är det tråkigt att läsa kommentarerna till artikeln. Många av kommentarerna misstror oss och utgår ifrån att vi kommer att ägna oss åt nepotism. Det känns inte bra att man tror det. Varför har det blivit så? Är det vi inom Rotary som inte varit tydliga nog? Vi kanske tror efter över 100 års verksamhet till mänsklighetens fromma att folk ska veta vad Rotary är? Eller är det återigen jante som visar sitt fula tryne? För de som tvivlar på vad vi gör kommer nedan en beskrivning av vad Rotary står för. Rotary är en världsomspännande organisation för ledande personer inom affärsvärld och yrkesliv som ger humanitär service, verkar för högt ställda etiska krav inom samtliga yrkesområden och bidrar till fred och samförstånd i världen. Rotary har idag runt 1,2 miljoner medlemmar i drygt 31 000 klubbar i 166 länder. Medlemmarna i en rotaryklubb utgör ett tvärsnitt av det lokala affärs- och yrkeslivet. Rotarys klubbar har veckovisa möten. Klubbarna är politiskt och religiöst obundna och öppna för alla kulturer, etniska grupper och trosriktningar. Rotary Internationals Rotary Foundation är en ideell stiftelse som främjar världsförståelse genom internationella humanitära serviceprogram samt utbildningsmässiga och kulturella utbyten. Stiftelsen vilar helt och hållet på frivilliga gåvor från rotarianer och andra som delar dess vision av en bättre värld. Sedan 1947 har Rotary Foundation delat ut över 1,1 miljarder USD i humanitära och utbildningsmässiga bidrag med lokala rotaryklubbar som initiativtagare och administratörer. Om någon vill veta mer, följ länken http://www.rotary.org/languages/swedish/aboutrotary/facts.html

Imorgon ska jag på ett intressant föredrag. Jag ska lyssna på vår Länspolismästare, Ann-Marie Orler, som ska tala på temat ”Har polisen övergett KAK?”. Ska bli mycket intressant att höra. Hoppas man får möjlighet att ställa några spännande frågor. Referat kommer i nästa Blogg.

Det stod i kvällstidningarna häromdagen att fågelinfluensan slagit till i Drottningens England. Rubriken var att man skulle gasa ihjäl alla dessa drabbade kalkoner. Min lätt filosofiska dotter Ida, 13 år, ställde sig frågan om hur det skulle gå till? Ställer man dem framför bilen och…..?

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att folk inte litar på Rotary kan nog till stor del komma från att de flesta medlemmarna är mest "griniga gamla gubbar" som är otrevliga och snåla för sin egen del och oftast anser sig vara bättre än "vanligt" folk.

Anonym sa...

Nja, vet inte var du fått den uppfattningen ifrån. Men våra medlemmar är mellan 35 och döden. Kanske finns det några som är griniga, men ingen jag har träffat. Tycker du jag är gammal o grinig?

Anonym sa...

Anonymous nr 2
Menar han att du är gammal & grinig.
Då har han väl aldrig besökt din mack. Den bästa i Köping!

Man kanske ska kolla hur man är själv innan man tycker att folk mest är "griniga gamla gubbar"