onsdag, juni 24, 2009

Plastfarsa....

Så har man då varit bonde för en dag, eller i alla fall en halv. Det var både lärorikt och kul. Jag blev hämtad på jobbet strax efter 7 på morgonen, så bar det av till Nogsta Gård. Där fick jag börja med att ge kalvarna mat, sen fick jag böka över en kalv till rätt box, den hade smitit över till kompisen.... Sen fick jag ströa och mocka hos kossorna. Det var nog det roligaste för medan jag rakade skit gick en kille med filmkamera framför mig, vad han inte såg när han tittade i sökaren var att kossorna bredvid honom var lite lösa i magen....hihi. Sen var det dags att släppa ut dem på grönbete, vilket gav sig självt, det var bara att göra loss dem så drog de ut i det gröna utan att man behövde be dem.
Efter utfört slit var det dags för en bonnafrukost, smakade underbart i bersån i det vackra vädret. Nu bar det av ut på en åker där jag skulle köra runt en traktor med en hövändarmojäng baktill, det gick lättare än jag trodde faktiskt. Jag körde fram å tillbaka till de vinkade att jag istället skulle följa med och titta på några åkrar och få se olika angrepp påp växterna och hur man kommer tillrätta med dem. Mycket intressant faktiskt, kul att också få veta varför det många gånger är lite olika färg på växtligheten, trots att de växer på samma gärde. Efter den lektionen var det lunch och sen var det tillbaka till det vanliga jobbet. Nu får vi se om jag har någon chans att bli hedersbonde på Bondsafarin fredag den 3 juli.

Om någon undrar över rubriken så kommer den sig av att uttrycket plastförälder har fått en ny innebörd för mig. Jag har alltid trott att det var styvföräldrar som kallades så, men det är naturligtvis de som matar kalvarna. Om någon trodde som jag att kalvarna diar kossorna så är det fel. De få mjölken serverad i plasthinkar med en plastspene på. Det måste ju betyda att jag var plastfarsa igår.....

söndag, juni 21, 2009

Vadå blek.....

Jag har många gånger fövånats över folks dumheter, idag kom ett mail via kontaktsidan på min hemsida, killen (för jag tror inte kvinnor uttrycker sig på det viset), skrev en massa dumheter som jag inte förstår varifrån de kommit, han har inte varit i kontakt med någon av oss, dessutom tar vi inte kontanter, bara kort. Alltså precis raka motsatsen mot vad han skrev. Var kommer alla dårar ifrån? Och var får de allt ifrån? Här är en kopia på mailet . Idag hände det igen, jag fick cred för min mustasch, trogna blogg-läsare minns kanske att jag för ett par år sedan träffade en kille från Köping, Andreas, i Dublin av alla ställen. Idag ringde han, han var hemma och hälsade på över midsommar, han hade dessutom en fotograf och en journalist från Dublin på besök, de höll på att göra en bok om berömda mustascher för Movembers räkning, och Andreas slussade dem vidare till mig. Så vitt jag vet skulle jag ändå bli kontaktad av Movember för att få fart på det i Sverige, en av mina engelska mustaschpolare är inblandad i det och han hade hänvisat till mig. Hur som helst så kom de hem till mig på Jägaråsen, jag var skitig från topp till tå efter att ha haft isär och smort upp styrningen på båten, mustaschen hängde som jag vet inte vad, dessutom klädd i bara ett par shorts, men de tyckte det bara var kul så de sköt ett antal bilder innan jag fick tvätta av mig och snygga till mustaschen, sen fikade vi och jag visade dem lite mustasch-regalia, bl.a speciella kaffekoppar för oss som måste vara rädda om våra mustascher. Sedan tog vi lite fler bilder. Innan de skulle gå drog jag fram min kamera, ville ju föreviga ögonblicket, Andreas anmälde sig som fotograf och eftersom jag inte lyckats få på mig några kläder tyckte de att de också borde plocka av sina tröjor. Sagt och gjort, och jag som trodde jag var vit.......

lördag, juni 13, 2009

Det är bevisat!!!

Det pratas ju mycket om att fordonsbranchen är i kris, det är den..... Mest mediautrymme har väl SAAB fått den senaste tiden, inte minst nu när det tyck vara en försäljning på G till Koenisegg. Att SAAB verkligen är på fallrepet, eller möjligen hänger på en skör tråd är nu helt bevisat, och bildbeviset är mitt.....

onsdag, juni 10, 2009

Det är en liten värld.....

I höstas sålde jag en av mina Jaguarer till en kille i Tyskland, han var hit i slutet av september och tittade på den, sen hade vi lite telefon och mailkontakt, efter att vi var överens hämtade han bilen och sedan tänkte jag inte mer på honom. Men idag var jag i Fjollträsk och skulle hämta ett par bilar eftersom mina inte riktigt räcker till. När jag stod utanför Toyota i Rissne och lastade såg jag en snubbe jag tyckte var killen från Tyskland, men skakade av mig tanken med att det verkade ju rätt osannolikt att han skulle stå där. Medan jag höll på att greja kommer han fram till mig och....joho...mycket riktigt det var han!! Vad är sannolikheten att vi skulle springa på varann hos en bilhandlare i Stockholm? Inte nog med det, när jag gick in på bilfirman igen var det en ny kille bakom disken, han tittade på mig och sa "hej Dan", inget konstigt egentligen, namnet står ju på min tröja. Men i nästa andetag säger han "har inte du en Jaguar?" Öhh..va..jooo....flera stycken faktiskt....??? Det visade sig att jag för några år sedan köpt delar av honom till någon av bilarna.
Snacka om att vi lever i en liten och dessutom krympande värld!!!
I kväll ringde dessutom tysken och undrade om jag kunde gå i god för honom i en affär med en gammal Volvo PV han höll på att köpa....

söndag, juni 07, 2009

Vadå fri handel!?!?

Idag är det val till till EU-parlamentet. Jag har alltid varit en vän av idéen om ett Europa, bl.a. för möjligheten till fritt flöde av både människor och varor. Inte minst har ju alla som åker till Tyskland och shoppar lastbilslass med öl och annat upptäckt en av fördelarna. Lustigt nog är det däremot inte ok för mig att köpa en enda flaska Whisky i Skottland och skicka den med posten, om jag inte själv åker dit och lägger den på postlådan. Kolla in texten nedan som förklarar idiotin kring det hela. Att köpa fyllesprit i Tyskland är alltså ok, men att köpa samlarobjekt i Skottland är det inte. Så vadå ett Europa????

"
We regret we are unable to send any whisky to Sweden.
The Swedish Tax Agency quotes the Swedish Excise Duty Act that “when individuals in Sweden buy alcohol from another EC-country and the goods are transported by the seller or someone else on behalf of the seller, the seller is liable for excise duties in Sweden”.
In order to offer whisky to Swedish addresses, LFW would have to register, appoint an agent and be liable for paying the Swedish duty.
The law with its EC roots, originally quite clearly created to protect against the import of containers of gin, palettes of cigarettes and super-tankers of petrol also catches single bottle imports when and if sold.
The red-tape, cost and delay mean that for ourselves to be sending bottles to Sweden is unrealistic.
You would in such a case incur an additional cost of (at least) £6 duty, Swedish VAT, several administration fees and considerable delay against normal practice, whereas we would have other, greater difficulties of tax recovery and costs.
So while trading to Sweden would be nice and a fresh breeze for all whisky interested Swedes - it really is not realistic to act, be it in accordance with or in breach of this law.
We are sorry, your custom would have been very much appreciated and your cheerful banter is always a pleasure."

fredag, juni 05, 2009

Öhhh...

Jag blir titt som oftast utsatt för olika undersökningar från SIFO och andra, inte minst på jobbet. Idag kom ett formular SCB, de kan man inte ens bortse ifrån som företagare, lostar pengar att inte svara. Frågorna handlade om företagets elektroniska infrastruktur. Man fick en web-adress och en inloggningskod. När jag svarat på en himla massa snarlika frågor kommer frågan...... "Har ni tillgång till internet?"
Hur kan man ställa en sån fråga när man sitter och besvarar en elektronisk enkät på nätet? Öhhhh...

torsdag, juni 04, 2009

I pappas fotspår...

Nog för att jag visste att våra skolor här hemma funkar dåligt, och att politikerna enligt mig är ganska släta i sitt förhållande till skolan. Det senaste påhittet är ju nu att slå ihop klasser och göra dem jättestora, för att spara pengar på lärarlöner. Att det går ut över de elever som behöver extra hjälp, likväl över de som inte behöver det men som istället inte får studiero, det verkar inte bekomma.
På inslaget i dagens Tvärsnytt nämner man inte ett ord om detta......bara om hur man ska försöka komma tillrätta med de problem som redan finns. Varför gör man det genom att skapa nya???

Det var i alla fall kul att se Ida gå i mina fotspår och sticka fram hakan i TV....


onsdag, juni 03, 2009

Salong mustasch

Idag fick jag ett ovanligt besök, vid 9-tiden i morse kom en farbror in på jobbet, jag såg i ögonvrån att han hade en hygglig mustasch (yrkesskada?). Jag tänkte att han vill väl hyra något, men icke, han undrade om han fick störa och sedan frågade han om han var man får tag på mustaschvax. Jag berättade att vi har en sort vi säljer via Svenska mustaschklubben, men att jag använder en sort som heter Brothers Love och som jag köper i Tyskland. Jo, sa han, han hade varit runt hos frisörerna i stan utan att få någon hjälp. Grejen var nämligen att hans barnbarn skulle ta studenten och han ville vara lite extra fin. Det var ju gulligt tänkt, men när jag försökte förklara hur han skulle göra såg han väldans bekymrad ut...
Det hela slutade i alla fall med att jag lovade fixa hans mustasch på morgonen den 12:e, så nu är man frisör också.... Salong Mustasch finns ju redan..... hmmm Någon som har ett namnförslag?