söndag, januari 27, 2008

Upp å ner


Igår bloggade jag om jordens undergång, eller åtminstone om att det går utför med mänskligheten. Idag läste jag om isbjörnarna på Arktis som inte kan knalla över till BB som tydligen ligger på fastlandet, för havet är inte fruset.
Jag tog en promenad upp över åsen in mot Kungsör idag, där, mitt inne i sagoskogen hittade jag en Blåsippa, den 27 januari. Det är verkligen upp å ner vända världen....

lördag, januari 26, 2008

Jordens undergång

Domedagsprofeter har det väl alltid funnits, vikingarna hade ju sin Ragnarök, Asterix och gallerna är ju rädda för att himlen ska falla ner i huvudet på dem, Jehovas vittnen predikar om att bara en utvald skara ska överleva o.s.v. Men idag läste jag på Aftonbladet.se att det verkligen går utför, kolla detta...

Haggisbrist hotar Skottland
Skottlands ungdom vill inte bli slaktare. Nu hotar bristen på yrkesfolk exporten av landets nationalrätt haggis, skriver Financial Times.

Den som framför klagomålet är chefen för den skotska myndigheten för yrkesutbildning, Jack Matthews. Han kallar haggis för själva essensen av skotsk hantverk.

Matthews berättar att han försöker avhjälpa bristen genom att lära upp unga människor hur man gör haggis.

torsdag, januari 24, 2008

GPPNMJMU och Mona-Lisa

Jaha, så var det dags, det tog en stund men nu håller S på att rensa bort PN, MJ, MU och säkert ännu fler, GP´s sista bastioner håller på att falla, tänk så skönt. Den där PN har verkligen varit irriterande att höra, som en slags GP light.

För ett år sedan var det en hel del kommentarer runt Rotary, ganska intressant att läsa kommentarerna kring mina bloggar då. Nu tänker jag återigen sticka ut hakorna och framhålla Rotary som en fantastisk välgörenhetsorganisation. Vi har ju vårt projekt som har som mål att få en bättre miljö i skolan, men det kostar ju en slant att dra runt det. För ett år sedan "renoverade" vi i ordning en gammal bil som vi lottade ut. Nu ska vi istället göra en tavla.... En riktig oljemålning ska det bli. Vi i styrelsen och några inbjudna rikskändisar ska tillsammans måla en tavla som sedan ska auktioneras ut till högstbjudande, vart enda öre går sedan in i projektet för att våra barn ska få en bättre start i vuxenlivet. Därför är Rotary en fantastisk välgörenhetsorganisation, inga pengar försvinner i administration.
Om någon bloggläsare vill bjuda osett på detta mästerverk som kommer att ställa Mona-Lisa i skuggan är ni välkomna att höra av er.

måndag, januari 21, 2008

Spam??

Det kommer ju mycket skit i mailen, men idag kom det ett som fick mig att skratta högt, trots att jag var ensam…. Jag bara måste dela med mig. Kolla nedan.

Här kommer lite lustiga tidningsrubriker! =)

Sydsvenska Dagbladet:Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv.

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills

i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)

Ölandsbladet:Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

(Inte undra på!!)

Expressen:Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)

Dagen:Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)

Östersundsposten: Krockade med älg på motorcykel.

(Kör älgar motorcykel...?)

Metro:Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor?)

söndag, januari 20, 2008

3 foton och annat

Jag har varit till Göteborg idag. Det var en hyrbil på villovägar som längtade hem, och snäll eller möjligtvis snål, som jag är åkte jag för att hämta hem den. Det var bara en liten bil, en Citroën C3 men ändå, hem skulle den. Tog tåget från Köping kl.10.29, det är rätt skönt att åka tåg. Man kan sitta och filosofera för sig själv, strukturera tankar och annat. Jag köpte några tidningar att läsa men de räckte inte så länge. Istället ställde jag stegen till Restaurangvagnen för att ta en kaffe och något mer. När jag passerat ett antal vagnar är det någon som rycker i min tröja och börjar tjoa, det är en lätt rabiat kvinna med tre barn som känner igen mig från tv. Hon och hennes ungar ska prompt fotograferas med mig innan de släpper mig vidare till kaffet. Det var bild 1. Tog f.ö. en yttepyttelien räkmacka, den kostade 65.-! Inte konstigt att SJ börjar få ordning på finanserna.... Väl framme i Götet hittade jag snart bilen och började rulla hemåt. Jag som är van med riktiga bilar, modell lite större, är van att köra efter principen störst går först. Kan inte påstå att det gick särskilt bra med en liten Cittra, så fort jag kom ikapp någon gjorde jag som jag brukar, körde nära.....för att sedan släppa av och köra om. Vanligtvis brukar folk hålla åt sig när de ser en stor Land Rover i backspegeln, men den här lilla Cittran var det ingen som tog notis av. Dessutom behövdes en halv kilometer för att få upp fart nog att köra om. Nåja, det var förhoppningsvis en engångsföreteelse, nästa gång kanske det är en stor bil som rymmer. Det rullade på, men i höjd med Mariestad ringde mat & sovklockan, det var dags för toalett och fika paus. Stannade vid Rasta, gick på toa och drog en hamburgare. I mitt tidigare liv, när jag var ordförande i OKQ8 Affärsmannaförening var jag dessutom mer eller mindre självpåtagen Varumärkespolis. Jag höll efter att varumärket OKQ8 sköttes på bästa sätt. Den lille polisen vaknade när jag såg skylten på deras skärmtak. Det blev bild 2. Tänk att det ska förfalla bara för att man varit ifrån i 4 månader...? Nu var det inte så långt hem, snart var jag förbi Laxå och framme vid motorvägen. Nästan framme i Kungsör blir jag fotograferad igen, fan också!! Undrar vad det kostar? Det blev i alla fall bild 3.....

Igår hade jag lite funderingar kring rättegången mot Tito Beltran, mestadels hade jag dubier gentemot kvinnan som gjort anmälan. Jag är uppenbarligen inte själv om det. I dagens Expressen skrev Britta Svensson om henne, och hade funderingar liknande mina..... Fortsättning lär följa.

lördag, januari 19, 2008

Funderingar

Jag har följt rättegången mot Tito Beltran via media. Jag har ju lärt mig av egna erfarenheter att ta nyhetsrapporteringen men en nypa salt. Trots det har jag fått för mig att det är någon slags konspiration som ligger bakom alltihop. Jag hörde en radiointervju med kvinnan som lämnade in anmälan, hon förföll ganska rabiat i sammanhanget. Hade uppenbarligen varit i kontakt med vittnen strax före rättegången vilket knappast kan anses lämpligt, dessutom är ju själva anmälan baserad på hörsägen så vitt jag förstår. Att dessutom Robert Wells, under ed, säger att hon lurat honom i ett telefonsamtal gör ju inte saken mer trovärdig. Jag undrar jag..... Hoppas rätten har mer att ta ställning till än det som framgått i media. Man kanske inte ska använda bondförnuft i ett sånt här sammanhang, men mitt säger att det är en konspiration. Jurister kanske gör en annan bedömning. Vore kul att få lite kommentarer kring det hela.

Åh så frustrerande det är att inte ha kommit igång med nybygget. Nu har jag snart ett nytt pris att ta ställning till i alla fall. Hoppas vi kan rulla igång snart. Varför kan inte teorin gå hand i hand med praktiken någon gång? Hade det gjort det hade vi redan varit inflyttade.

Tänk, jag har inte doftat på en enda Whisky på två veckor, än mindre smakat. Jag har haft ett envist giktanfall, så jag har mest ägnat mig åt vatten senaste tiden. Men nu tror jag att jag ska våga....ropade in en Mortlach Vintage 1973 på auktion, jag är så nyfiken så jag måste nog testa..... Om några bloggläsare var bland de som kom över några Mackmyra och dessutom inte öppnat dem, kan jag berätta att en flaska Preludium 1 gick på samma auktion för nästan €600.-. Snyggt jobbat av Mackmyra, de har verkligen lyckats med sin marknadsföring.

På tal om marknadsföring, så har VMMA (Västra Mälardalens MArknadsförening) ett möte den 30/1. Då kommer en riktigt entreprenör att hålla föredrag, Jan Persson från Kilenkrysset. En riktig gammal hederlig entreprenör som skapat ett fantastiskt framgångsrikt företag med klassiska överenskommelser som förtecken. Ett handslag räcker. Det är skönt att ett s.k. gentlemens agreement fortfarande kan gälla....

måndag, januari 14, 2008

Konspiartionsteorier

På lunchen idag hade vi en intressant diskussion om konspirationsteorier, Det måste vara någon slags konspiration från myndigheterna, troligen initierat av GP. Det började med att vi konstaterade att kaffetermosar borde vara standardiserade, så man vet hur man ska få ur kaffet, en del har en pil som ska vara mot pipen, en del raka motsatsen, en del ska skruvas upp ett helt, andra ett halvt varv, ja det finns hur många som helst. Då kom JM underfund med att det måste vara en konspiration från myndigheterna, de krånglar till vardagliga saker för att vi ska glömma alla dumheter de hittar på. Tänk bara om regeringen vill införa en ny och hög skatt, det är ju knappast populärt, men för att vi stackars väljare inte ska protestera alltför vilt låter man marknaden översvämmas av kaffetermosar utan den minsta logik i locken, allt för att diskussionen runt lunch borden inte ska handla om skatter utan om kaffetermosar istället.... Eller ta det här med plastburkarna med glass i, när man började sälja 2-liters glassar i plastburkar spelade det ingen roll om man köpte GB elller Trollhätteglass, eller om glassen kom från ICA eller Konsum, locken passade oavsett vilken burk man tog. Numer får man vara civilingenjör, eller ha en jädra tur, för att ta rätt lock i lådan när man ska frysa in lite matrester. De kan se snarlika ut, men ändå ha olika "knäppning", vad är vitsen med det? Hur mycket frustration har man inte lagt på att hitta rätt lock, när man istället kunde ha använt tiden till att skriva insändare och klaga på skatterna, eller något annat.

För ett och ett halvt år sedan hade vi ju problem med ungdomar som terroriserade stan, polisen gjorde ett bra jobb och nu är det väl lite lugnare, många hade dubier kring Tingsrätten, om de skulle få kännbara straff eller inte, vilket väl några, men inte alla fick. Nu har min respekt för lagen fått sig en knäck när grabbarna som sparkade ihjäl en pojke på Kungsholmen i Stockholm får gå runt och fortsätta misshandla folk. Visserligen är det ungdomar, som det är svårare att hantera, man tycker väl att föräldrarna kanske borde hålla i lite bättre, men jag tycker det är helt sjukt. Hur kan människor utan respekt för andras liv, få gå runt på gatorna hur som helst. Hade det varit jag eller någon annan vuxen människa hade vi snällt fått sitta i häkte till domen vunnit laga kraft, av den enkla anledningen att vi ska förhindras att göra nya brott. Fan så sjukt.....

fredag, januari 11, 2008

Fredagsmys

Så var det fredag igen, full fart in i ihelgen skulle somliga säga. Men fredagar är ju också dagen då saker och ting, enligt Murphys lag, ska gå sönder, speciellt efter stängning av alla reparatonsställen och reparationsmänniskorna har gått hem. Idag var det takets tur. Ccilia ringde; Hej Pappa, vet du var mamma är? Njaä, på jobbet kanske? Jo förresten vårt tak har gått sönder. VA!! Jo det hänger ner nånting utanför mitt rum. Jag försökte får ur henne vad som var sönder, men det är kanske inte så lätt att förklara när man är knappt 12 år. Just nu sitter jag på jobbet, men ska hem snart och ta reda på förödelsen..... Tänk om det hänt i onsdags, då kunde jag lyft luren slagit lämpligt nummer (112?) och ropat på hjälp.

Jag fick ett scoop idag. En god vän kom och berättade att han ska dra igång en verksamhet i stan. Ansluten till en av världens största kedjor i sin bransch. Jag lovade hålla klaffen t.v. men ville bara på det här sättet önska honom lycka till! Köping rules!!!!

Usch vad det går segt med mitt nybygge. Jag hade hoppats vara igång nu, men Murphys har tydligen ett finger med i det här också..... På måndag ska jag i alla fall träffa arkitekten och ändra på några streck. Hjälp mig att hålla alla tummar så vi kommer i mål den här gången.

Och på radion är det fredagsmys....

tisdag, januari 08, 2008

Bilar, bilar överallt bilar...

Att arbetsdagarna kretsar kring bilar är kanske inte så konstigt, i alla fall inte om man är biluthyrare. Men det slog mig att myckat av det som händer med andras bilar blir på något vis mitt bekymmer. Kanske fel ord bekymmer, men mitt i alla fall.... I helgen hade polisen plockat några pundare i en oskattad bil, så polisen gjorde bilen "obrukbar" genom att plocka av nummerplåtarna. När Robin kom till jobbet i söndags visade det sig att vi saknade nummerplåtarna till DUB947, tror inte man behöver vara Nobelpristagare för att gissa vilken bil de sitter på nu.... Igår brann det i en bil på Östra Långgatan, bilägaren är en gammal polare till mig, han ringde i morse och behövde hyrbil. Det som förvånar mig är att han inte hade en aning om varför det började brinna, medan man kan läsa på Magazin24.se att det setts ungdomar med fyrverkerier vid bilen, vilket också får en att tro att det var anledningen till branden. Medias makt....
Det här får mig att tänka på något som hände för säkert 10 år sedan, det var en kille som snurrade runt i stan i en gammal 245:a och stannade till på macken då och då. Vi insåg ju att den där han hade inte alla celler hemma och skulle inte köra bil, någon gång kom han in, då såg vi att han lindat kättingar runt bilen.... Det var ju ingen idé att säga något till honom, men vi ringde i alla fall polisen. De upplyste oss om att det tyvärr inte var olagligt att vara dum i huvudet, så de kunde inget göra....Nästa gång han kom in köpte han en flaska 556, en falukorv och så skulle han ha en kopp kaffe. Han betalade, stoppade falukorven under armen, tog flaskan 556 i ena handen och kaffekoppen i den andra och knallade ut till bilen. Lyckades på något vis böja sig in i bilen och öppna motorhuven, fortfarande med korven i armhålan, kaffekoppen i ena handen och flaskan med 556 i den andra. Nu gick han till fronten och skulle vicka upp huven, fortfarande med alla grejer i händerna. Vi på macken stod och tittade ganska roade på spektaklet. Till slut fick han i alla fall upp huven, ställde ifrån sig kaffekoppen, la falukorven med plast och allt på motorn, sedan sprayade han 556 över alltihop, tog kaffekoppen, slog igen huven och körde vidare............Jag undrar vad som rörde sig i huvudet på den gubben?

torsdag, januari 03, 2008

Nostradamus...jag?

I min förra blogg gissade jag att årets första blogg skulle handla om Hagateaterns Nyårsrevy, och det ska den. Tänk vad jag kan förutse.... Jag och Nostradums, vilket par...

Idag var jag på gen.repet av årets revy, På en annan scen av Köping, allt var mycket bättre än förra året, och med tanke hur bra det var då så,,,, Jag har bara superlativer att säga om aktörerna själva, det märks att de har minst lika kul som vi, ska jag kritisera något så var det att vissa scener inte var så lokala som man kanske kunde önska, men de var å andra sidan lika roliga så det gjorde inte så mycket. Nu häcklade man även rikspolitiska beslut, och det var onekligen i min smak, så det blir bara plus. Att man nämnde mig och mina göranden fyra gånger var nog mer än jag förtjänade, jag är ju typen som bara blir taggad och känner att jag måste göra något mer för att leva upp till sånt, å andra sidan blir det nog inte så svårt bara vi kommer igång med nybygget. Så ni som eventuellt inte köpt biljetter ännu, gör det! Ni kommer inte att ångra er. Nu ska man ju aldrig lyckönska skådespelare så....spark i arslet på er Hagateaterngänget!!!!