söndag, mars 15, 2009

Saliga äro de givmilda....

....eller hur man nu uttrycker sig. Vilken ljuv känsla.... Det var en fantastisk eftermiddag/kväll igår, som medlem i Köping Rotaryklubb var jag med och arrangerade gårdagens konsert till förmån för Rotary International´s projekt End Polio Now.


Projektets mål är att helt utrota Polion från jordens yta. Meningen var att det skulle vara gjort till Rotarys 100-årsjubileum 2005, men tyvärr återstår några svårtillgängliga delar av
Nigeria, Pakistan, Afghanistan och Indien. Rotary har lovat att ställa upp med 200 000 000.- USD resten kommer från i första hand Bill & Melinda Gates Foundation, FN och ett antal länder.
Varje Rotaryklubb har därför uppmanats att under 3 år samla in dessa pengar. Vårt bidrag, tillsammans med Köping-Scheele Rotaryklubb var att ordna en konsert i Karlbergskolans aula.
Det var så otroligt lyckat! Vi hade över 200 besökare som var snälla och skänkte över 25000.-, helt otroligt. Alla vi som jobbade med projektet ställde upp helt ideellt, alltifrån artisterna till de som bakade fikabrödet, bar bord o.s.v. Jag var så fylld av lycka efteråt, det är en ynnest att få vara med och ge av sin tid för ett så gott själ, eftersom det kostar 5.- att vaccinera ett barn har vi med dagens resultat gett 5000 barn möjligheten att växa upp och förhoppningsvis få ett bra liv.
Det var faktiskt inte bara besökarnas givmildhet som imponerade, artisterna bestående av ett antal körer och några solister var sanslöst bra, vår konferencier Ewa Nilsson lyckade dessutom hålla ihop föreställningen på ett föredömligt sätt. T.o.m. min Ccilia 13 år, var imponerad av artisterna, trots att det inte var riktigt hennes musik.....




Inga kommentarer: