onsdag, december 14, 2005

Slut på dagar

Då har man överlevt ett antal julbord. Det började i lördags med julfesten på jobbet, som på de flesta personalfester gick det åt en del destillerade drycker, så söndagen gick bort. Måndags var det dags för Mustaschklubbens julfest, nu var jag visserligen nykter, för jag behövdes på jobbet igår. Men man blir bra trött av att åka 120 mil tur o retur för att gå på fest. Sömnen blir lite lidande. Så tisdagen gick också bort. Idag var det dags för julfrukost på YIT, mycket gott, men man blir ganska däst av att äta så mycket på morgonen. Så onsdagen blev heller inte mycket bevänt med. Känns som om dagarna inte funnits. Det är kul med blogg. Jag fick ett mail från Thailand, även där läser man bloggar. Han hade idéer om varför min bil blir förvandlad till flipperspel på måndagar. Kul med folk som är engagerade. På tal om engagemang. Hur kan vi ha en så inkompetent regering? GP verkar ju omge sig med den ena dåren efter den andra. Nu har Statssekreterare Lars Danielsson trasslat in sig i en massa lögner förklädda till minnesförlust. Att Lars Danielsson nu hävdar att han kanske inte har pratat med Hans Dahlgren på UD och tillråga på allt säger sig veta att han pratade med någon men inte kommer i håg med vem, då har människan verkligen trasslat in sig i en lögnhärva. Grattis! Han försökte säkert rädda sitt eget skinn inför katastrofkommissionen, men nu har samvetet vaknat. Läste också att Försvarsminister Leni Björklunds särbo har en kvinna till, och att alla berörda verkar nöjda med situationen. Kul för dem, men kanske inte så bra för regeringens anseende. Pratade med Per Granberg om de kommande Whiskyprovningarna på Ögir, ska bli jättekul, den 2 februari kör vi ”Whisky for beginners” och den 9 februari ska jag låta några lyckliga skälar testa lite udda från min samling. Ska bli jättekul. Det börjar ju dra ihop sig till jul, tänkte bjuda eventuella bloggläsare på ett recept på en god fruktkaka….                 

 

1 dl socker, 4 ägg, 2 dl torkad frukt, 1 dl farinsocker, 4 msk citronsaft, nötter, 2 liter whisky

 

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa. Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén. Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen. Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schålen, med all torkad fjukt... Schätt på elvischpen igen... Om den fjuktade torken fastnar i schålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god. Schen schka du schila 2 dl schlat, eller nåt schånt. De é inte schå noga. Kolla whischkyn. Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt, va fan. Schmörj ugnen. Vrid kakfojmen på 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen. Schläng ut schålen genom fönschtret och ...schå kolla schen whischkyn. Gå å lägg dig... Vem fan vill ha fjuktkaka...?

 

Inga kommentarer: