torsdag, februari 26, 2009

Vårkänslor

Vilket underbart väder det var en stund idag, det var så man fick riktiga vårkänslor. Nu har jag visserligen uppnått den ålder när vårkänslor inskränker sig till en väldig lust.......att åka motorcykel, men ändå.....
Vid 11-tiden kom en kund in och ville hyra ett släp, när han skulle gå såg vi att det satt en liten Talgoxe utanför dörren, vi öppnade försiktigt och kunden tog foten och skulle peta lite på fågeln så den makade på sig, då hoppade den upp på hans fot, tittade på oss och flinade lite. Den syntes helt oberörd av att ha två stora människor kring sig, pep lite och tittade på oss. Jag gick in efter kameran och hann knäppa två bilder innan han tröttnade på oss, bredde ut sina vingar och flög iväg. Vilken konstig händelse, men håll med om att det blev en kul bild.

Något annat kul hände när jag for hem, telefonen ringde, det var en av grabbarna som hyr Fagerstamacken av mig. Vi dösnackade lite och han ursäktade att han inte kunde betala hyran itid... Jaså du, sa jag, så kan vi inte ha det! Då berättade han att orsaken berodde på att han hade stoppat in pengar i kassaskåpet löpande under veckan, kassaskåpet har en liten lucka ungefär som bankernas serviceboxar, och idag när han skulle hämta ut dem och gå till banken..... Då får han jordens hjärnsläpp och stoppar in nycklarna i luckan, pling!, så föll de ner till pengarna!!!! Jag skrattade så tårarna rann, tänk hans min när han insåg vad han gjort!!! Kollegan med den andra nyckeln är dessutom på semester och kommer hem på lördag, därav fördröjningen av hyran. Kan nästan förlåta förseningen med en sån anledning.....

onsdag, februari 25, 2009

BOZ(ze) 510


Så var den igång, en riktigt chopper-moppe vid namn Bozze....
Som synes på bilden är den inte speciellt stor, nu är visserligen min bil ganska stor, men den är verkligen liten.
Det var ett elände innan jag fick igång den. När allt var ihopskruvat, batteriet laddat och tanken fylld, så tryckte jag på startknabben....vrr vrr vrr. Inget hände, så irriterande....konstaterade att det kom bensin till förgasaren...hmm? Kollade om det eventuellt var några microbrytare som skulle aktiveras, stödet ev. bromsar? Men jag hittade inget. Skruvade ur det yttepyttelilla tändstiftet och skulle kolla gnistan...hmmm ingen gnista...kan det vara tändspolen? Nu gav jag i alla fall upp, drog ett e-mail till inportören och undrade om de hade några tips. Han hade inget mer än att han upplyste mig om den enda microbrytaren som satt vid stödet. Då kom jag på att jag hade stödet nere när jag kollade gnisten. Åkte tillbaka till garaget och kollade brytaren vid stödet. Japp, den var felmonterad. Skruvade tillbaka den och tryckte på start. Nu brummade Bozze igång med riktigt skön motorgång, med tanke på storleken.
Fick en kommentar på förra bloggen om var Bozze kommer ifrån, den är som så mycket annat adopterad från Kina. I Sverige heter den officiellt AKI MC.

måndag, februari 23, 2009

Klart tjejen ska ha moppe....


Ida som fyllde 15 för en månad sedan ville så klart ha en moppe. Jag satt o surfade runt för att kolla vad som verkade vettigt. Hittade en helt sanslöst läcker moppe i form av en chopper. Ropade in en på auktion till vad jag själv tycker skapligt pris, 6000.-. Enligt vad jag kunde förstå skulle den vara 1,85 lång och 66 cm hög. I min mc-influerade värld är den uppgivna höjden, sadelhöjden.

Jag tänkte att det verkade vara en lagom moppe, dessutom skitläcker, hon skulle bli coolast i skolan. För någon vecka sedan kom den hem, nerpackade i en kartong, som verkade misstänkt liten, speciellt som det stod att moppen krävde enklare montering vid hemkomsten.

Robin hjälpte mig att baxa ner den i garaget, väl där slet vi upp kartongen, inuti var en metallhäck, med ett virrvarr av kromade delar och annat. Jag var lite fundersam på hur alla dessa delar skulle passa ihop, och hur stor moppen egentligen skulle bli.


Idag tog jag mig tid i garaget och började montera ihop den. Det visade sig att monteringen bara bestod av gaffel, styrkrona, styre, framhjul och batteri. Nu är allt ihopskruvat, så när som på att batteriet ska laddas, och luft ska pumpas i hjulen.

Längden stämmer nog, men höjden.....inte var det sadelhöjden inte, nej det var höjde upp till styret, sadehöjden var väl ungefär 30 cm........ Hå hå ja ja, den är i alla fall ganska läcker....

söndag, februari 22, 2009

Ännu en helg till ända....

Det har varit några hektiska dagar i mitt liv, i fredags skulle jag iväg på en kurs, PETS, vilket fick en bekant att utbrista... Kurs? Du? Hjälper det? Hmmppf... Men innan jag kom mig iväg skulle det som vanligt jobbas, inget speciellt, några bilar ut, ta hand om posten, svara i telefon o.s.v.... Ett av telefonsamtalen var mer intressant än de andra. Det var killen som jag bloggade om häromdagen, han som inte ville lämna tillbaka släpet. Tydligen hade han kommit hem på fredagen och sett räkning, han ringde mig och var precis motsatsen till att vara glad och trevlig.... Enligt honom var det fel på kärran för säkringarna i hans bil gick hela tiden, jag försökte få honom att förstå att det inte gick någon säkring på min bil, och inte på någon annan kunds heller.... Jag försökte på ett trevlig sätt förklara att det kanske är fukt i hans kopplingsanordning, men han var var inte på humör att lyssna. Då försökte jag med lätt sarkasm och undrade om det var hans bil som var normen för alla andra...? Han slängde på luren! Men på bilden lyser det, och bilden är tagen på hans ladugårdsbacke. Nu var det dags att dra på PETS, det har inget med små ulliga gulliga husdjur att göra, om nu någon trodde det. Nej, det betyder President Elect Training Seminar, varför man inte skriver träningsläger för blivande Rotarypresidenter vet jag inte, men det betyder det i alla fall. Vi var i ett underbart vinterlandskap i Ånnaboda, synd att man inte hade tid att njuta av omgivningarna, för det var verkligen betagande vackert. Det var en massa intressanta föredrag, sedan var det middag, lite grupparbeten och en underbar natt utan störande telefonsamtal. Pigg och vaken var det sedan läge att ta tag i lördagens föredrag och diskussioner, det är mycket att hålla koll på, men det ska bli jättekul och en riktig utmaning, framförallt den utmaning alla vi Rotarianer står inför, att utrota Polion, kolla in klippet.







Till slut kom jag i alla fall hem. Nu var det ju lördag kväll och äntligen dags för det efterlängtade spelningen med Kebnekajse på Ögirs scen. Det var inte lika bra som jag hade hoppats, DET VAR BÄTTRE! En verklig njutning att få höra och se deras rockiga folkmusik, vi lyckades få dem att dra två extranummer, men sen var det tyvärr slut. Det var tack och lov fler som tog chansen att se dem den här gången, bl.a. en av mina trognaste bloggläsare, han var lite bekymrad över att han kasnke skulle hamna i bloggen om han sa eller gjorde något dumt. LH du behövde inte säga eller göra något, du hamnade här ändå....

Nu ska jag skotta snö.....

torsdag, februari 19, 2009

En förtrollande mustasch

Jag fick några fribiljetter till Hamburger Börs och Joe Laberos show. Kul tänkte jag, då kan jag ta med barnen på en kul kväll, och billigt dessutom. Vi for hemifrån i god tid, man vet ju aldrig med trafiken i Fjollträsk. Förvånande nog var det hur lugnt som helt, vi kom fram alldeles för tidigt, hittade en parkering i det gigantiska p-huset under gallerian. Efter att ha snurrat i p-huset visste jag inte säkert var vi skulle komma upp, men döm om min förvåning när vi plötsligt stod 30 meter från ingången till Hamburger Börs....bara att knalla in. Vi blev välkomnade och fick bord 20, visserligen långt bak, men lite upphöjt, så vi såg bra. Menyn kom in, vi började med att beställa något att dricka, en öl till mig och läsk till tjejerna. Sen blev det Pilgrimsmusslor till förrätt, fast bara till mig, varmrätten blev en Skotsk (så klart) Angus-biff medan tjejerna tog Lax. Till efterrätt blev det en Ostkaka och kaffe för mig, medan tjejerna tog glass. Efter maten satt vi och surrade och softade, tittade oss ikring, det smög runt några mysko typer som påminde om Harry Potters dementorer, men jag såg ingen som dog.... Vi satt ganska nära ingången och det gick förbi en herrans massa folk, av någon anledning tittade alla på mig, vilket i alla fall Ccilia tyckte var lite skämmigt. En av tittarna tog lite mod till sig, (flytande kanske?) och undrade om jag var samma gubbe som varit i tv och tidngar med min mustasch, han blev jättelycklig när det visade sig att det var rätt gubbe.... Somliga är lättroade. Innan showen tyckte jag det var läge att ta notan, så vi kunde dra direkt sen. Jag fick både andnöd, spunk och gröna prickar på ryggen... 1600 spänn, för mat som inte ens var bra, så var det med den gratisbiljetten.
Nu började showen och det är imponernade vad han kan lura en, man vet ju att det är illusioner, men fattar inte hur det kan gå till. Hur kan en stor Anka förflytta sig från en låda till en tidigare tom hink, utan att man märker något? Ankskrället var ju inte direkt tyst... Nu var showen över och Ida ville gärna ha en autograf. Sagt och gjort vi ställde oss i kön till den stora stjärnan, hon fick sin autograf och jag försökte ta en mobilbild, när vi precis skulle gå fick han syn på mig, stoppade upp allting för att imponeras av min mustasch, medan tjejerna såg ut som "vadå? det är ju bara våran torra pappa", om jag tog fram mobilkameran så var Joe Labero värre han ropade fram sitt filmteam som skulle föreviga honom och mig..... Nåja, om det kan göra honom lycklig så.... Hoppas bara han inte förtrollat min stolthet, tänk om den trillar av....

tisdag, februari 17, 2009

Känns som en typisk arbetsdag

Var på ett intressant fördrag i morse, det var en kille vid namn Bengt Wahlström, trendspanare. Alternativt var han en medelålders omvärldsanalytiker, lustigt nog är det samma sak, men även titlar utvecklas över tid. Det var både intressant och tankeväckande, synd bara att jag var tvungen att smita innan det var slut, jag hade lovat att ta hand om min "granddog". Finns det inget svenskt ord för barnens husdjur?

När jag och vovven kom tillbaka till jobbet, saknade jag ett släp. Eftersom en annan kund ville ha det ringde jag hyresman 1. Då fick jag mig en riktig avhyvling om vilka skitsläp vi hyr ut, det var bara ett baklyse som funkade och säkringarna gick hela tiden på hans bil (en fransk sådan). Han vägrade komma tillbaka med det och ville jag ha det fick jag hämta det själv. Dessutom skulle han ha pengarna tillbaka. Eeehh,,,jaha, sa jag. Men det funkade ju när du hämtade det, är det inte din bil som...? Näha, det var ju tråkigt, men var står det då? Hemma hos mig, fräste han. Aha, och var är hemma då? Då upplyste han mig om att det står ju på kontraktet. Det var ju ett uttämmande svar, speciellt som adress var på vichan, någonstans mellan Örebro och Laxå. Efter lite lirkande fick jag ur honom en vägbeskrivning. Efter att ha röjt undan vad jag var tvungen att göra åkte jag iväg. Hittade nästan på en gång, kopplade på kärran på min bil (engelsk så klart), och vips den engelska strömmen var mycket bättre än den franska, nu lyste det som det skulle. Det blev dyrt för honom, ett dygns försening samt mina kostnader för hämtning. Han blir nog inte glad när han ser den räkningen....
Sånt här har jag varit med om förr, ju argare de är, ju mindre problem med kärra eller bil är det när man väl kommer dit. Vad är det för mekanism som styr vissa människotyper?

Innan jag kom iväg var det en strandsatt människa som ringde. Hennes bil hade gått sönder och hon behövde en hyrbil, skulle komma in vid 18-tiden och hämta den. Jag tog bokningen och hon skulle ta med skadenummer och annat för försäkringen när hon kom. Vid 12-tiden ringde hon igen, hon kom just på att hon hade en läkartid kl.13.30 och undrade om vi levererade bilar. Visst gör vi det, sa jag, men vi brukar ha lite framförhållning och har det lite snoigt just nu, Oj då, då måste jag nog gå..........det är ju bara en dryg mil ner till Kolsva...... Shit, nu tyckte jag synd om henne istället. Jag fick offra lunchen och lastade på en bil som jag levererade.

Hi hi, jag trillade över ett underbart klipp på YouTube. Det är en gammal tant i Malmö som blir så förbannad på en bilist att hon klappar till bilen med handväskan, kolla klippet......



På lördag är det riktigt gung på Ögir, då kommer Kebenekajse för en spelning. Förra gången de var här skrev jag i bloggen att det var något av det bästa jag sett på Ögirs scen, tyvärr var det inte många där. Hoppas det kommer fler den här gången, det är för bra för att missas.

söndag, februari 15, 2009

Vinternöjen...


Visst föredrar jag en lagom temperatur där man kan gå i shorts och låta solen värma kroppen, men vintern har som jag tidigare bloggat om sina fördelar. Idag var visserligen inte lika klart som igår, men det var idag jag var ledig. Tog med vovven på en promenad i det vackra vackra vädret men det drog lite kallt så jag fällde upp luvan och drog upp jacka hela vägen, men då fick inte mustaschen plats, jag ser ut som missanpassad eskimå på rymmen från....ja...just det

Har en kompis i Malmö som är glad för sin pool som han grävt och byggt alldeles själv, nu har han dessutom hittat ett sätt att nyttja den på vintern. Tokfan.....

lördag, februari 14, 2009

14 februari, kärlekens dag eller...?

Världen blöder, vi har barn som svälter, miljökatastrofer som lurar runt hörnen, krig fattigdom och all världens jävelskap att lägga energi på, att försöka lösa.
I en stor del av världen firar vi något som hos oss kallas Alla hjärtans dag, det kan väl vara bra att ägna dem man tycker om en extra omtanke, att hylla kärleken, för människor som älskar varann startar inte krig, tror jag.
Men nu har jag just sett på Rapport att muslimer och hinduer i Indien och Pakistan demonstrerar mot Alla hjärtans dag, eller s.a.s mot kärleken. På tv-bilderna såg man de vanliga upploppen från dessa länder där man oftast eldar upp USA´s eller Israels flaggor, där eldade man idag bilder på hjärtan.
Ja, jösses....den sista idioten blir visst aldrig född.

fredag, februari 13, 2009

Tid och otid

Så var det fredag igen, var tar tiden vägen egentligen? Jag har ju under årens lopp haft lite bloggningar kring det här med tid. För inte allt för länge sedan hade vi ett år med 0 sex.... Tid är väl egentligen något relativt, eftersom det tycks upplevas olika av olika människor. Ett år för mig går ju ganska fort, men för en liten 5-åring är det en evighet, för 5-åringen är det ju 20 procent av hans liv, medan det för mig bara är 1/48-del. Men frågan kvarstår, var tar tiden vägen? Sekunderna sedan jag skrev första ordet var är de? Kan de försvinna ut i något tomt ingenting? Eller ligger de någonstans för någon att plocka upp och återanvända? Ganska kul liten tankenöt. Var tar tiden vägen?

Idag var det kallt, när jag for till jobbet var det -14 grader när det var som värst. Eftersom mitt kontor av någon anledning brukar vara rena rama bastun tänkte jag att det skulle vara skönt att komma in, döm om min förvåning när jag kom in och det bara var marginellt varmare än ute, det visade sig att det var slut på olja och pannan stod naturligtvis still. Tankbilen kom vid 11-tiden och sedan var det ett riktigt ståhej att få pannan att starta, efter en stund var den igång, men det tar tydligen en stund att få upp värmen i gamla hus, framåt 17-tiden gick det att i alla fall att ta av sig jackan..... Kan det ha med tid att göra? Det är ju fredag 13.....

Det är också den tiden på året när man man märker att dagarna blir längre. Det var faktiskt ganska ljust vid 07.30, härligt. Nu kan man snart börja fundera på att åka hoj, plocka ut finbilen, sjösätta båten, sitta på verandan och njuta av soluppgången, klippa gräset, rensa stranden, röja ogräs, få myggbett, bli anfallen av getingar, snubbla i brännässlor, kissa på elstängsel..... Tjaaa, sommartid kan ju onekligen upplevas olika.

tisdag, februari 10, 2009

Föreningar....

Idag var jag för tredje gången på två veckor till kiropraktorn, och nu känns det riktigt bra, skönt. Men jag misstänker att anledningen till stor del är att min plånbok är bra mycket lättare att bära just nu..... Så nu vet vi hur de botar sina patienter.....

Var på VMMA:s medlemsmöte på Ögir, nu ikväll. Först hade vi lite mingel, sen var det Sveriges Marknadsförbunds "nye" VD, Jan Fager, som under en dryg timme skulle berätta lite på temat marknadsföring i lågkonjunktur, men det blev lika mycket om trender och tendenser i marknadsföringsvärlden. Han var övertygad om att om man ska möta den nya och unga konsumenten på dennes villkor ska man synas på det här sättet, d.v.s i bloggar, på Facebook eller det senaste, Twitter. På en mindre vetenskaplig undersökning visade det sig att mer än hälften av åhörarna läste bloggar, medan det var endast en, jag, som skrev. Med tanke på det intresse som finns att läsa min blogg, och vad jag läst om Blondinbella och andra bloggare kanske man skulle börja sälja reklam här på bloggen. Någon som vill testa? Det är jättebilligt!!
Efter Jan var det
Sanna Riesten, som är platsansvarig för Manpower i vår region, hon talade på temat Våga vägra lågkonjunktur. I motsats till de flesta media förmedlade hon en mer positiv syn på arbetsmarknadsläget än den vi annars matas med. Bl.a. berättade hon att på manpower.se fanns det idag mer än 16000 lediga jobb, varav 544 i Västmanland. Speciellt Västerås skriker efter tekniker och ingenjörer, sen passade hon så klart på att marknadsföra Marnpower. Hon berättade också om att de hjälper de stackare som blivit uppsagda att söka nya jobb, de hade gjort en enkätundersökning bland många av de som är varslade, frågan var om de visste hur man skaffade ett nytt jobb? 5% trodde att facket ordnade det.....öööhh
Nu fick allas vår Åsa ta till orda istället för Johan Pettersson från Sparbanken, som hade lyckats dubbelboka sig. Hon berättade att från bankens sida har man inte sett någon större nedgång i den lokala konjunkturen, det projekteras och byggs i god takt. Jag gissar att banken kanske inte har några större exponeringar mot fordonsindustrin.....

Det var Västra Mälardalens Marknadsförening, jag är ju dessutom styrelseledamot och webmaster i Svenska Mustaschklubben, sen är jag ju också inkommande president i Köping Rotaryklubb, nu är jag också föreslagen som kontaktpersonskoordinator (vilket ord!?) i Svenska Jaguarklubben, undrar hur jag ska hinna med? Men samtidigt är det ju så förb...t kul!!! Just Svenska Jaguarklubben är nog en av de roligaste märkesklubbarna man kan vara med i, inte bara för att klubben samlar världens bästa bilar. De senaste galenskaperna är ett Cheap race, från Browns Lane i Coventry (klassisk Jaguarmark) till Båstad. Tanken är att man ska köpa en Jaguar för ca £800.- och köra den hem till Båstad, det ekipage som klarar sig med minst utlägg i reparationer och liknande vinner. Kolla in "reklamfilmen" nedan.

söndag, februari 08, 2009

Äntligen!!!

Har just kommit hem efter en stressig men kul dag. Jobbade på förmiddagen, inga bilar eller släp som kom in, bara utlämning, härligt, mer sånt, tack. Åkte hem vid 13-tiden, mötte Robin och Becka på väg därifrån, bytte några ord med dem och påminde Robin om att han skulle ta jouren för jag skulle hålla en Whiskyprovning i Arboga, och jag var tvungen att vara där senast kl.16. Kom hem vid 13.30, slängde i mig en macka och hoppade in i duschen, när man ska raka så mycket som jag så tar det en stund, medan jag stod och rakade fejan ringde jourtelefonen, det var Assistanskåren som behövde en hyrbil, eller rättare sagt ville ha en prisuppgift åt en kund som kanske.... Jag rakade mig färdigt, och gick ner för att kolla om V75-raden kommit på mailen. Medan jag satt vid datorn ringde det igen och nu skulle de ha hyrbilen. Ok, sa jag, vi kommer om en kvart, Robin bor ju bara några minuter i från så.... Jag ringde honom och fick veta att han var i Eskilstuna och handlade och skulle inte hinna tillbaka till Köping...Shit! Klockan var 14.45 och jag hade varken fixat mustaschen eller något annat heller för den delen.... Nåja bara att gilla läget. Sprang upp till badrummet för att fixa mustaschen, men tji, badrummet var barrikaderat av Ccilia 13 år, och det vet ju alla tonårsföräldrar hur lång tid det kan ta. Men jag morrade lite när hon väl stängde av vattnet, fick komma in och fixa mig, snabbt ner och rullade in mig i kilten och alla attiraljer till den. Det blev järnet in till Motor-Nilsson, hämtade kunden vid hans havererade bil, drog till jobbet fixade en hyrbil åt honom och lika snabbt till Arboga, var där prick kl.16...phhuuu. När jag kollade mailen hade det också kommit ett mail från Whiskyprovningsarrangören, han skrev att det kunde vara lite kyligt i provningsrummet och att jag kunde ta med en tröja om jag ville. Äsch, tänkte jag, jag har ju kavaj, dessutom är jag ju inte frusen av mig. Vi höll till i en underbar mycket ändamålsenlig lokal, en källare från 1400-talet, synd bara att de troligen inte haft någon värme sedan 1800-talet.... En tröja hade nog inte hjälpt, men jag tog en tunn kilt och skulle nog vart mer hjälpt av långkalsonger. Om vi bortser från den arktiska kylan var det en jättekul provning, Arbogabor är väldans trevliga människor....

Efter förättat värv drog jag till Köping och Ögir. Hade fått en inbjudan från vännen HJ som skulle lira med sitt band BlueShell (undrar hur det ska utläsas?), det var en kanonspelning, lite dålig mixning mellan röster och instrument, men annars var det kanon. Tack grabbar! Träffade dessutom min förra president i Rotary, begravningsmänniskan Begis, kul att han tog sig tid att komma till Köping och Ögir.

Äntligen hemma och fick kolla V75-raden....och äntligen satt den!!! 7 rätt och diverse 6:or o 5:or!!!! Snyggt jobbat SS!!!

onsdag, februari 04, 2009

Muntert i Munktorp...

Idag höll jag ett annorlunda föredrag. Några veckor före jul kom det in en kille på jobbet, berättade att han skulle ha en herrmiddag hemma hos sig den 4 februari, han undrade om jag kunde komma och hålla ett föredrag? Ja visst, svarade jag, en Whiskyprovning då? Nej, nej vi dricker inte! Eeehh.....nähä, men vad vill du jag ska prata om då? Jag tänkte att marknadsföring kanske inte passar vid en herrmiddag.... Du kan prata om vad du vill, du är ju lite kul, så säg något skojigt! Jahaaa....hmmm. Tiden gick och i helgen insåg jag att jag nog måste göra något inför dagen. Funderade fram och tillbaka, ett föredrag om vattnets betydelse för sjöfarten kan man ju alltid slänga ihop....
Men till slut gjorde jag en presentation om mustaschvärlden, det var ju en ny upptäckt för herrarna att skägget som de slåss med varje morgon i badrummet kan vara en anledning till fred, vänskap och förhoppningsvis en bättre värld, det hade de ingen aning om.
De hade gjort pizzor och sallader och bjöd även mig. Var verkligen en trevlig kväll......utan en enda Whisky, fast nu är jag ju hemma så man skulle kanske......

tisdag, februari 03, 2009

Vad är en hyrbil värd?

Vad är det egentligen som driver en människa till att vara dumsnål? Är det pengar eller någon stark övertygelse...kanske det ger en inre tillfredsställelse. Jag ska inte vara så förmäten att jag hänger ut någon, men några veckor före jul var det en av Kommunens verksamhetschefer som bokade en lastbil för en helg, inget konstigt med det. Vi diskuterade storlekar och fann att en bil på 15 kbm skulle täcka behovet. Bilen blev bokad och jag fick referensnumret som skulle användas vid faktureringen. Bilen kom tillbaka som det var tänkt, men hade några nya bucklor. När jag ifrågasatte dem och ville ha personnummer på föraren och platsen där det hänt blev han väldigt svävande, men jag fick godtagbara uppgifter i alla fall.
Idag kom ett par andra av kommunens tjänstemän på besök, vi dösnackade lite först, mest om mitt ryggskott och skillnaden på en Kiropraktor och en Naprapat. Sedan kom vi till pudelns kärna, de ville gärna ha en kopia på det underskrivna avtalet....(?) Då kröp det fram att de misstänkte den här verksamhetschefen för att ha hyrt bilen åt sig själv, eller någon annan (min tanke, eftersom han inte visste något om skadorna). Kanske hade fakturan gått igenom revisorernas ögon om inte skadorna hade varit, för då hade ju inte fakturan stuckit ut från de gängse. Han riskerar nu sitt jobb.... Vad är en hyrbil värd egentligen???

I sammanhanget kan jag berätta en annan historia. Det här var kanske 10 år sedan, medan jag hade macken kvar. Skatteverket är kunder hos oss och hyr en del bilar, men den här dagen stod skatteverkstjänstemannen och tittade på motorcyklarna som stod utanför. Sedan kom han till mig och undrade vad det skulle stå på fakturan om han tog en hoj istället för en bil....? Jag svarade sanningsenligt att det står ju både reg.nr och fordonstyp på fakturan så.... Ajdå, det var ju synd, sa han och hyrde en bil istället.....

måndag, februari 02, 2009

Det är inte bara människorna det är synd om....

Nu har jag återigen varit hos reservjesus och fått ryggen helad, känns riktigt bra om man bortser från alla muskler som inte gillade behandlingen, men de vänjer sig nog.

Såg att det senaste är att nanoblogga... Undrar om jag ska börja med det? Så vitt jag förstår innebär det att man skriver det man vill säga i ett ord, i så fall skulle ju förra stycket bli;
Nuharjagåterigenvarithosreservjesusochfåttryggenheladkännsriktigtbraommanbortserfrånallamusklersomintegilladebehandlingenmendevänjersignog.
Konstigt sätt att uttrycka sig...???

Såg i dagens tidningar att det säljs jättedåligt med personbilar, men tunga fordon hade en ökning.... Kan ju bara hoppas att det var Volvobilar, bra för stan. Bland personbilarna hade tydligen Volvo XC60 ändå sålt hyggligt, det är ju också bra för stan, för det är väl Getrag som levererar deras drivsystem?

Så hemskt med alla dessa gäss som blir plockade levande. Tänk om någon kom och ville rycka av mig mustaschen, medan jag lever, usch. Jag undrar varifrån våra lokala sängtillverkare får sitt dun? Att Magazin inte vågar ifrågasätta det är kanske inte så konstigt, men det vore intressant om Bbl tog upp frågan, Stackar gäss....

söndag, februari 01, 2009

VILL HA!!!!

Jag börjar vackla i min tro....kan aldrig vara bra. Hade det varit på medeltiden hade jag säkert blivit satt vid någon påle där folk fått kasta saker på mig.... Mitt vankelmod kommer av att det f...de ryggskottet kommit tillbaka, det var bra ända till i torsdags, jag gjorde en massa konstiga övningar på kvällen men inget hjälpte så i fredags morse ringde jag till ryggreparatören igen. Nej, jag har ledigt idag, sa han. Men du kan få komma på måndag... Jaha, betalar du min värktabletter över helgen då? Tack o lov att det snart är måndag igen, i morse höll jag inte på att ta mig ur sängen, och imorgon bitti måste jag stressa, undrar om jag ska vara vaken och röra mig hela natten?

Ibland dyker det upp saker som ger upphov till värsta vill-ha-känslan. Jag fick ett mail från min kompis Bruce i USA, grabbar kolla in bilderna, snacka om att vilja ha. Det är ju visserligen ingen Jaguar-rova men istället för bröd får man ju som bekant äta limpa...... Innan ni bläddrar ner, fundera på vad termometern under luftrenaren är till till....