måndag, januari 12, 2009

Nu vet ni....jag...

Kom och köp konserverad gröt. Så sa man en gång i tiden som en travesti på att allt går att sälja med rätt typ av reklam. Jag har alltid hävdat att det också är så, allt i från när jag 1985 fick fritt spelrum Arboga Tidning att tycka vad jag ville till dagens kanske mer svårgenomträngliga mediabrus, med rätt reklam och rätt budskap kan man nå de flesta. I min förra blogg skrev jag om att jag fått en strålande idé som jag för 500.- erjöd alla att ta del av. Bloggen har verkligen fyllt sitt syfte, nämligen att få reaktioner..... Visserligen har ingen skickat några pengar men jag har varit nedringd/mailad/frågad om vad det rör sig, de flesta tycker dessutom att de borde få veta vad det rör sig om utan att betala, för att de känner mig..... (Alla känner apan...) Idag ringde de från Bärsingen och ville bra gärna veta....... Då kan jag ju istället avslöja det via bloggen, det var inget annat än ett sätt att väcka uppmärksamhet. Tänk så lätt det är att påverka ändå. Då är jag ju ändå bara en amatör när det gäller skrivande, även om jag kanske inte är en amatör när det gäller marknadsföring. En riktig journalist har alltså världens chans att påverka oss, vi utgår ju ifrån att står det i tidningen, eller någon annan stans med för den delen, då är det sant. Jag ger mig den på att den finansiella krisen hade varit bra mycket mindre om inte en massa kvällstidningsjournalister skrämt upp oss. Jag sa tidigare att vi skulle behöva en riktig naturkatastrof någonstans för att tidningarna ska få något annat att skriva om, nu fick vi istället ett krig (tyvärr), men det tycks ha haft samma effekt, nu skrivs inte lika mycket om finanseländet, inte heller pratar folk om det, utan kommentarerna rör annat, kriget i Gazaremsan eller mer lokalt...min blogg.

Jag ber att få gratulera Bonde-Magnus till giftermålet med Emma, men måste också få beklaga..... TV4 bjöd upp till ett riktigt dunderbröllop, men hallå.....ska brudparet verkligen behöva åka i en KIA? Det är säkert en jättebra vardagsbil, men inte är det en bil som anstår ett brudpar. Jag var tillfrågad om jag kunde skjutsa med min Rolls Royce, som väl hade varit mer passande, det kunde jag naturligtvis, men någon vecka innan bröllopet ringde en kvinna från TV4 och avbokade med hänvisning till att de hade ett sponsoravtal med någon annan. Jag tänkte att det kanske var Odenplans Specialbiluthyrning eller någon annan som är specialiserad på finbilar. Men nu vet jag....

1 kommentar:

Ron sa...

Hello Danne!

Jag anade direkt att det var nagot liknande som du hade planerat. Allt var sa enkelt och jag kan inte forsta att sa manga gick pa det.
Liknar ju de gamla historierna da en man kom in till stan med en hestkerra med flaskor fyllda med saker som kunde bota allting, och manga gick pa det.

Finns en sagelse: Om det later for bra for att vara sant sa ar det troligtvis det ocksa.

Klart att brudparet skulle ha akt Rolls Royce, att fara runt i en Kia ar ju nermast fornedrande.

Ok, nar jag och min hustru gifte oss hade vi ingen RR, men en stor Cadillac ar heller inte fy skam.