fredag, januari 30, 2009

Fyllefunderingar....?

Idag skriver Expressen.se om svenskarnas dryckesvanor. Man kan lätt sluta sig till att det sups frisk i det här landet. Det var mest vad jag brukar kalla fulsprit i topp. Favoriten var Explorer, på andra plats kom Lord Calvert, en kanadensisk Whisky som inte smakar mycket annat än sprit, med tillsatt socker. Varför ska det supas så mycket? Jag är ju en stor Whiskyälskare och dricker hellre lite och gott, än mycket, äckligt och rusframkallande. Likadant var det med vin och öl, på vinets tio-i-topp var de 9 första platserna tagna av vin som säljs i 3-liters förpackningar..... När det gäller öl var det överjästa lågprislager som var mest sålda.... Vari ligger vitsen att dricka sig full? Kan någon förklara det?

onsdag, januari 28, 2009

Minneslucka....

Fick en kommentar på förra bloggen, signaturen RA undrade vart Köping är på väg...? Det är nog många som undrat, ur olika synvinklar.....


Igår skrev Bbl/AT om ett möte i Kungsör, rörande alla varsel. Med på mötet var Kung P1, någon sosse från rikspolitiken, LO och Arbetsförmedlingen. Man undrar ju hur resonemanget går vid ett sånt tillfälle? Vore det inte på sin plats att man bjöd in någon näringslivsrepresentant? Eller tror man att man ska skapa arbete ur luften?


I morse åkte jag som vanligt till jobbet vid 06.30, när jag var någon km från Kallstena hoppade ett Rådjur över vägen, jag slängde mig på hejdaren, men hann inte stanna förrän Rådjur #2 var köttfärs. Jaha, det var ju ännu en erfarenhet att lägga till högen av andra. Jag satt kvar i bilen och ringde till Länsman, när kvinnan som svarade undrade mer exakt var det var och var liket låg, berättade jag att jag var någon km från Kallstena och liket ligger för tillfället mitt i vägen.... I samma stund tittar jag ut på liket och.....helvete den är borta. Polismänniskan trodde jag drev med henne, först säger jag att den är köttfärs och sedan att den knallat därifrån. Men så illa var det inte, en lastbil hade passerat och tagit med den en bit i luftdraget. Jag märkte ut platsen, tog på handskar och skulle dra den av vägen, tar tag i ena benet och börjar dra, då lossnade det....urrrk, fick ta ett annat ben. Bilen då? Jo, det är ju ett riktigt engelskt järn, så självklart var det inga andra skador än en något tilltufsad nummerplåt, men den är ju i och för sig svensk...


Jag hade mer kontakt med polisen idag. På förmiddagen ringde polisen och berättade att jag hade setts i närheten av hustrumisshandel förra tisdagen. ?????? Jag fattade inget, men när han sa att de sprungit runt i strumplästen kom jag på att jag haft något av mina barn i bilen som påpekat det. Men jag kom inte ihåg vilket??? Gissade att det var Robin och gav polisen numret, han ringde tillbaka och sa att Robin inte svarade, i samma stund ringde Anna på en annan linje och jag bad polisen vänta, frågade Anna om hon visste något, då fick jag veta att jag förmodligen led av Alzheimers för det var ju när jag skjutsade hem henne och vi hade ju sett en snubbe med Gurkha-kniv hänga ut från en lägenhet i trappuppgången bredvid Annas. Polisen ringde sedan Anna och fick ett vittnesmål, men han undrade hur det stod till med mig som inte kunde hålla koll på vilka barn jag har i bilen..... Vilket minne man har....

måndag, januari 26, 2009

Jesus var kiropraktor.....och Oiva är hans profet...

Det här med internet är ganska fascinerande, på många sätt. Jag köper s.k. klick via Google så när någon söker hyrbil i Köping hamnar jag högt i sökningen och när någon klickar på länken får jag betala. Men jag får också en uppföljning på varifrån sökningarna har gjorts, med vilken sökmotor, från vilken domän, och t.o.m. vilken dator. Eftersom större organisationer har registrerade domäner så ser jag alltså vilken organisation som vart inne, kul att se hur konkurrenterna söker igenom min hemsida mycket grundligt, häromdagen såg jag att någon hos OKQ8 kollat av 13 sidor på min website, och veckan innan var det någon från Avis som kollade av 9 sidor, Hertz hade kollat igenom 10 sidor. Ska man ta det som en komplimang, när konkurrenter ligger på på det viset? Jag gör det i alla fall, ett erkännade att man är på rätt väg.


Jag har vart lite stel i ryggen på sistone, men igår tog det alldeles stopp, ryggskott. Efter att förgäves försökt hitta en ställning att sova i hasade jag mig ur sängen i morse. tog mig till jobbet och gjorde vad jag måste, sedan ringde jag ryggradasreparatören Oiva Männikö. Han hade ingen tid före onsdag eftermiddag, men lovade ringa om han fick ett återbud. Någon timme senare ringde han och hade ett återbud kl.13,30. Tack o lov! Han tog emot, kollade av hur jag gick, låg och satt. Masserade och mjukade upp muskler, sedan knöt han ihop min armar, trasslade till mina ben, och klämde till.... Rassel, pling och lite annat, det lät som dominobrickor i ryggen, när allt trillade på plats. Efteråt skulle jag upp och gå, och helt plötsligt kunde jag gå upprätt utan problem. Jag tackade och betalade. Men det slog mig när jag gick därifrån att vad han gjort med mig, var antagligen vad Jesus gjorde med Lasarus (hette han så?), som enligt berättelsen var lam och blev botad, tag din säng och lär han ha sagt. Eftersom folk på den tiden inte visste lika mycket som vi vet idag, utgick man alltså från att det var ett mirakel och upphöjde honom till Messias, men jag tror Jesus var den första Kiropraktorn.....

lördag, januari 24, 2009

Ring mäj sen....och tvättmaskiner....

Tänk så det är, en händelse ger upphov till en annan o.s.v. Idag hände något som fick mig att tänka på min gamla second från tiden då jag gjorde min militärtjänst. Jag låg i flottan och seconden är nr.2 i befälsordningen. Vår second var allmänt förvirrad, men en mycket plikttrogen officer i svenska försvaret. Det han gjorde var att stå och titta på plottermaskinen som matade ut hålremsor, dessa hålremsor stoppade men sen i en dekrypteringsmojäng som kanske berättade en hemlig order. Men han var kanske lite väl intresserade av plottern för han böjde sig över den för att se bättre, vilket gjorde att hans slips hängde ut sig.......och vips....så följde den med hålremsan in i maskineriet, jag och några grabbar till hade fullt sjå att hålla oss för skratt när han sprattlade efter slipsen, nu var slipsen nog för grov för maskinen, den stannade med en decimeter till godo på secondens hals..... Bara att ta fram saxen och släppa loss honom.
Det som fick mig att minnas detta var att jag höll på att fixa presenter till Ida som fyller 15, tänkte hon skulle få en slant, det är ju så svårt att köpa saker, först tänkte jag bara ge henne en femhundring, men tänkte sen att det vore roligare med några nya ovikta hundringar, men var får man det ifrån på en lördag? Eftersom jag var på jobbet kom jag på att jag kan ju köra dem genom lamineringsmaskinen på lagom värme, sagt och gjort, jag testade med en och den blev alldeles slät och fin, nu stoppade jag i fyra stycken samtidigt och tittade vid utkastet när de kom ut, först en, sedan den andra och den tredje, så den fjä..... Va i hela h...te!? Det kom bara ut 3??? Jag tänkte att det kanske är samma syndrom som tvättmaskiner, de har ju en egenhet att försnilla strumpor, vänsterstrumpor. Jag tittade in i inkastet men såg inget, tittade in i utkastet men ingen hundring där heller....? Nu var det bara verktygslådan som gällde, skruvade isär maskinen och se på.... Där inne i maskinen allra innersta rum låg den försvunna. Undrar om jag ska skruva sönder tvättmaskinen....?

Jag fick en kommentar från PELLEN på gårdagens blogg. Han tyckte jag skulle ta ett snack med Kungsörs Kommun som tydligen inte nyttjar alla de bilar de har. Då kan jag ju hälsa Kung P1 och de andra i kommunen att slösa inte bort våra skattepengar på det viset, det finns ju ett avtal om hyrbilar ni kan nyttja, de företag som gör det har sparat 20-25% på sina resekostnader. Ring mig så fixar jag det!!!

fredag, januari 23, 2009

Hjälp!!!!

Det kom ett e-mail. Det var från Eskilstuna Kommun, de ville ha en sittning angående att jag blir deras hyrbilsleverantör, de ville gå igenom lite rutiner och liknande. Men de ville också köra igång samarbetet den 2 februari!!!!!!!!! Hjälp!!!!!! Hur ska jag får fram 40 bilar och ordna logistiken på bara en vecka???? Ja, jösses......

onsdag, januari 21, 2009

Stressigt värre....

Inflation kan ta sig många uttryck. I dag var det infaltion i hyrbilsvärlden..... Dagen började med att jag lämnade ut den sista lediga bilen, allt var uthyrt, egentligen rätt trevligt, men det är skönt att veta att man har något ledigt...uti fall att. Klockan var inte mer än 9 när det började, en kund ringde och hade krockat, behövde en hyrbil i 4-5 veckor... Ehh, jaha...ja, kom du vi ordnar något. Tur hade jag, för bara en halvtimme senare kommer en bil in i förtid, och i samma veva kommer han som krockat.... Strax efter ringer SOS och behöver en bil till någon som fått haveri. Jaha, svarar jag glatt, skicka hit dem bara.... lite övertalning så tog de en minibuss som fanns ledig. Nu ringde en kille från Fellingsbro och behövde en lastbil i 3-4 veckor... Jaha, jag får in en om timme, funkar det? Han kom och hämtade lastbilen, nu ska jag "bara" lösa alla andra bokningar på den bilen..... Nu ringer nästa kund, denne har kört av vägen, behöver bil 4-5 veckor, en annan kund vill ha en bil kl.16 i 2 dygn, ytterliggare en behöver en i morgon bitti, så ringer de från Bilia och har en kund som är strandsatt.... Vilken dag! Alla har fått något att åka i, men kanske inte det de tänkt sig. En kund for iväg i en minibuss, men bara 5 minuter senare kom en personbil in, så vi ringde tillbaks honom..... Och jag som lovat förse Eskilstuna kommun med hyrbilar.... Hur ska det här gå?

Min käre son och många med honom tycker att jag är på ett gubbadagis varje måndag när jag är på möte i Rotary. Alla ni som tror det är en klubb för inbördes beundran, läs den här artikeln i SVD så ser ni vad vi pysslar med, bl.a.


tisdag, januari 20, 2009

Det ljusnar på krishimlen...lite i alla fall...

Fan vad kul!!! En rejäl order till Getrag AWD, och inte nog med det, det var ju dessutom Land Rover som var kund. Kan GAWD's satsning på hybridteknik slå igenom också så ska nog Köping snart vara på fötter igen. Jag undrar om ordern till LR rör hybrider? Jag vet att LR har hållit på att testa, och dessutom visat upp en showcar i form av en hybrid.
Andra kul nyheter är att min lilla firma, med god hjälp av MABI, lyckades bli ensamleverantör av hyrbilar till Eskilstuna kommun, och jag som brukar skälla om att Köpings kommun går utanför kommunen med sina inköp ibland. Fast när andra kommuner gör likadant tycker jag det är bra..... Vilken cyniker jag är....

Det har lugnat ner sig i Gaza om man ska tro våra tidningar, eller så är det inte lika intressant att bevaka längre..... Jag har ju tidigare reagerat på hur barnen blivit behandlade och i vissa fall närmast hjärntvättade. Idag ramlade jag över några
bevingade ord som Golda Meir, Israels premiärminister 1969-1974, uttalat. Det här med barn som far illa är uppenbarligen inget nytt.

måndag, januari 19, 2009

GP går igen....

Mitt gamla irritationsmoment GP är i hetluften igen... Nu har det visat sig att både han och TB och förmodligen de flesta i den regeringen visste att USA var här och hämtade några egyptier. Trots att det tidigare sagts motsatsen. Varför är jag inte förvånad, om det var han eller hela regeringen som var maktfullkomliga ska jag låta vara osagt, men nog är det så att sanningen har en viss förmåga att till slut komma fram.

Kul gubbar....

Har just läst en artikel på aftonbladet.se, den handlade om en tysk kvinna som lämnade allt för 12 år sedan. Nu hade de hittat henne i en skog i Schweiz, hon var vid god hälsa och hade bott i en egentillverkad koja. Hon ville inte träffa sin släkt i Tyskland, men tyska socialtjänstemän försöker hitta ett boende åt henne. Men hallå!! Bor vi inte i det fria Europa? Om kvinnan inte vill ha med sin släkt att göra, trivs i sin koja i skogen och uppenbarligen mår bra av det. Varför ska man tvinga människan till ett boende som någon skrivbordsprodukt har kommit fram till är en slags norm. Om jag av egen fri vilja skiter i allt och bosätter mig i skogen, utvecklas till en riktig urskogstammefan, sköter mitt och inte är någon till last. Varför ska jag då inte få leva så?

En annan artikel var i expressen.se, den handlade om att rika män ger kvinnor fler orgasmer, det har jag alltid misstänkt..... Det är ju tråkigt för hustrun att man inte är rik....

Var ett ärende till Västerås idag, parkerade i Punkt-huset, gjorde mina ärenden. På väg tillbaka stod ett helt gäng med skolungdomar och väntade på bussen utanför ingången. När jag var nästan jämsides med dem hörde jag något som fick mig att reagera, vet inte om det var mitt namn eller något, men när jag vänder mig mot dem står alla och blåstirrar på mig, börjar bocka och buga och säger unisont.... Ohhh store mustaschman.... Sickna tokar... Men de var ju lite gulligt också....

Pratade med min kompis Bruce från USA, imorgon ska han vara med Good Morning America, som är deras största frukost-TV show, de ville att han skulle kommentera nye presidenten, bara det är ju en stor ära, men ändå frågade han mig vad han skulle säga.....(?!) Jag vet ju inget om honom, annat än att han heter Kupa eller om det var Barrack???? Men vi enades om att han ska uppmana presidenten att odla mustasch så han får umgås med kul gubbar......


lördag, januari 17, 2009

Bedrifter

Man kan göra olika typer av bedrifter i förrgår hade vi flymaskinschaförren i New York, idag min hustru..... Medan jag gjorde min morgontoalett hörde jag telefonen ringa, men jag var inte riktigt färdig så jag lät det ringa, hustrun hade redan åkt till jobbet så,,,, När jag sedan gick ned igen och skulle klä min lekamen ringde det igen, det var tjejen som jobbat natt och som hustrun skulle lösa av. Hon undrade om hustrun hade försovit sig? Nä, sa jag, hon åkte för en halvtimme sedan...??? Nu blev jag lite orolig, men tänkte att hon säkert hade någon bra förklaring att komma sent till jobbet. När jag sedan var på väg till Köping såg jag en bil med varningsblinkers på stå strax före Kallstena...det var hennes.... Jag stannade och gick ur, men bilen var låst och inte en människa i sikte.... Ringde henne på jobbet, och jodå, nu var hon där. Men din bil då? Frågade jag... Soppatorsk!!!!
Hihi, det var vad jag skulle vilja kalla en bedrift, att jobba på en bensinmack och får soppatorsk på väg till jobbet.....

fredag, januari 16, 2009

Stackars människor

Det blev bara en kommentar på gårdagens blogg. Vännen Ron från landet i väster (Norge?) berättade hur Chrysler överlevde krisen på 70-talet. Men hallå allihop!! Är det ingen som har några idéer? Beröm eller motsatsen, allt är kul att få. Men alla varsel till trots, än så länge är det väl ungefär 95% av befolkningen som har ett arbete, det känns ju onekligen bättre att se det från den sidan.

Det var ett flygplan som ramlade ner i New York, det har väl knappast undgått någon. När jag väl såg bilderna var min första tanke respekt för flygmaskinschauffören. Men när jag såg att det var ett plan från US Airways, blev min känsla istället en förstärkning av vad jag redan visste om US Airways, det var ju de som såg till att vi missade 56 timmar av USA-resan i somras. Jag blev än mer övertygad om vilket flygbolag jag inte ska åka med nästa gång. Vi är ett gäng som åker i maj, det blir med Brittish Airways.....

Har sett och hört på nyheterna idag om diskussionen i KD, GH uttalade sig om LS som om han led av ADHD eller någon annan bokstavskombination. Vad tror de i KD att sånt ska leda till, borde väl rimligen bli ett parti mindre i riksdagen nästa val... Vilka tomtar.... Det är nog så att vi har de politiker vi förtjänar....suck

Det är en upptrappning av antisemitismen i Sverige, förmodligen avhängigt krigandet i Gaza. Jag har själv inte märkt något, men tydligen har andra det. Såg på Aktuellt hur en kille från Stockholm (tror jag), berättade att han bad sina barn stoppa sina halsband med Davidsstjärnan på innanför tröjan så ingen skulle se att de är judiska. Vad är det för dumheter? För det första bor vi ju i en demokrati, vi bor ju i Sverige, och i det här fallet var det ju svenskar.... Det är skrämmande många som inte förstår skillnaden på en religion och en stat. Bara för att man är jude har man väl ingen skuld i det som Israel gör, lika lite som en svensk muslim har med Hamas göranden att göra. Det är ju snarare politiska fanatiker som i vissa fall skyller på religionen för att rättfärdiga sina idiotier. Med den logiken skulle alltså katoliker i Sverige få på skallen om Italien anföll Spanien, den tyske påven bor ju i Italien..... Strindberg må ha varit lite speciell, men han hade en poäng i uttrycket... Det är synd om människorna.

torsdag, januari 15, 2009

Tankfull lösning..... Eller läsning....

I förrgår var det 200 nya varsel på Volvo, idag 93 på Finnveden. Det är inte kul att följa nyhetsflödet, det kan man ju lugnt säga. Men jag kan inte låta bli att fundera på de olika lösningar som man kan tänka sig. Det första jag kommer att tänka på är, varför kan man inte gå ner i lön istället? Jag är inte så insatt, men det har man väl gjort på SAS? Allt för att rädda företaget. Varför kan man inte göra något sådant på exempelvis Volvo? Jag tror det jobbar ca 25000 människor på Volvo i Sverige, om metallarna sänkte sin lön med 3000.-/månad, tjänstemän med 5000.- och höjdarna med kanske 10 000.- så skulle man spara massor av pengar, inte bara direkta lönekostnader , utan arbetsgivaravgifterna skulle ju sjunka, dessutom skulle företaget ha kvar kompetensen den dag det vänder igen. Det är ju en verklighet vi småföretagare lever med hela tiden. 2007 plockade jag ut över 400 000.- i lön, men förra året räckte det bara till 164 000.- Det går att leva på en mindre lön, man måste inte ha den senaste platt-tv'n, eller kvarterets lyxigaste kök. Man kan faktiskt överleva ändå. Dessutom har vi ju ett skattesystem som är progressivt, så för metallaren skulle det netto inte röra sig om mer än kanske 1800.-. Stat och kommun skulle visserligen få in mindre skatter, men de skulle heller inte behöva betala så mycket i A-kassa eller socialbidrag.
Det andra jag kommer att tänka på är det system som finns i andra länder, där får man gå ned i arbetstid och stämpla upp till en viss del. Vinsten med det är såklart att företagen behåller kompetensen och personerna behåller sitt sociala nätverk. Fast det är ju ganska kostsamt för samhället, vilket inte känns så bra.

Jag förstår ju att facken naturligtvis inte vill medverka till att medlemmarna får lägre lön, men tänk ett steg längre, det måste ju vara bättre både för personen och samhället att så många som möjligt har jobb och ett socialt liv. Vore kul att få lite kommentarer kring detta, kanske kan vi tillsammans komma på något ingen tänkt på förut. Är det riktigt bra kan det ju t.o.m. bli Nobels ekonomipris....

onsdag, januari 14, 2009

Första gången....

Har just kommit hem från ett mycket trevligt möte i klubben Ekfatets vänner. Vi är ett gäng Whiskynördar som ses varannan vecka och blindprover 3-4 sorter som vi sedan betygsätter. Det är väldigt intressant att testa blint, man förvånar sig själv över vilka sorter man ger låga respektive höga poäng. Sen är det ju så förbannat kul att prata Whisky.

Det var en mycket speciell dag idag, då tänker jag inte på tråkigheterna från Volvo som vi fick i knäet igår. Stackars alla som blir drabbade. Nej jag tänker på något jag såg i morse. Jag åkte till vårt nyckelinkast och skulle hämta en hyrbilsnyckel, vårt nyckelinkast är detsamma som kassan på McDonalds. När jag svängde in på Ringvägen såg jag något jag inte sett tidigare. På McDonalds parkering stod knappt inga bilar, men på Hästens var det fullt. Det måste vara första gången i mannaminne det har varit på det viset.

tisdag, januari 13, 2009

Häftigt....

Det är nästan sanslöst! Jag bloggade ju igår om det här med att väcka uppmärksamhet och marknadsföra sig. Idag fick jag ju dessutom en gratis "annons" i Bbl/AT, för visst är det så att de flesta kopplar en bild på mig till min verksamhet. Idag fick jag också facit via räkneverket på blogspot, igår hade 259 unika ip-adresser varit inne och läst min blogg, om jag inte missminner mig är det också så att Volvo och Getrag och säkert andra stora företag har en enda ip-adress, så även om 100 personer på Volvo kollar bloggen får jag bara en träff i räkneverket.... Häftigt!!
Hoppas alla finner något läsvärt....

Men på tal om reklam och marknadsföring så hörde jag nog den sämsta reklam jag hört på länge i morse, Rixfm har ju bytt frekvens i Västmanland, nu sänder de på samma frekvens som i Södermanland. Medan jag lyssnade på Rix Morgonzoo hörde jag deras reklamslinga om frekvensbytet hur många gånger som helst. Vad är vitsen med det? Alla som hörde den hade ju redan rattat in rätt frekvens, medan de som borde nås av budskapet inte kunde hör den...... Snacka om att sparka in öppna dörrar.....

måndag, januari 12, 2009

Nu vet ni....jag...

Kom och köp konserverad gröt. Så sa man en gång i tiden som en travesti på att allt går att sälja med rätt typ av reklam. Jag har alltid hävdat att det också är så, allt i från när jag 1985 fick fritt spelrum Arboga Tidning att tycka vad jag ville till dagens kanske mer svårgenomträngliga mediabrus, med rätt reklam och rätt budskap kan man nå de flesta. I min förra blogg skrev jag om att jag fått en strålande idé som jag för 500.- erjöd alla att ta del av. Bloggen har verkligen fyllt sitt syfte, nämligen att få reaktioner..... Visserligen har ingen skickat några pengar men jag har varit nedringd/mailad/frågad om vad det rör sig, de flesta tycker dessutom att de borde få veta vad det rör sig om utan att betala, för att de känner mig..... (Alla känner apan...) Idag ringde de från Bärsingen och ville bra gärna veta....... Då kan jag ju istället avslöja det via bloggen, det var inget annat än ett sätt att väcka uppmärksamhet. Tänk så lätt det är att påverka ändå. Då är jag ju ändå bara en amatör när det gäller skrivande, även om jag kanske inte är en amatör när det gäller marknadsföring. En riktig journalist har alltså världens chans att påverka oss, vi utgår ju ifrån att står det i tidningen, eller någon annan stans med för den delen, då är det sant. Jag ger mig den på att den finansiella krisen hade varit bra mycket mindre om inte en massa kvällstidningsjournalister skrämt upp oss. Jag sa tidigare att vi skulle behöva en riktig naturkatastrof någonstans för att tidningarna ska få något annat att skriva om, nu fick vi istället ett krig (tyvärr), men det tycks ha haft samma effekt, nu skrivs inte lika mycket om finanseländet, inte heller pratar folk om det, utan kommentarerna rör annat, kriget i Gazaremsan eller mer lokalt...min blogg.

Jag ber att få gratulera Bonde-Magnus till giftermålet med Emma, men måste också få beklaga..... TV4 bjöd upp till ett riktigt dunderbröllop, men hallå.....ska brudparet verkligen behöva åka i en KIA? Det är säkert en jättebra vardagsbil, men inte är det en bil som anstår ett brudpar. Jag var tillfrågad om jag kunde skjutsa med min Rolls Royce, som väl hade varit mer passande, det kunde jag naturligtvis, men någon vecka innan bröllopet ringde en kvinna från TV4 och avbokade med hänvisning till att de hade ett sponsoravtal med någon annan. Jag tänkte att det kanske var Odenplans Specialbiluthyrning eller någon annan som är specialiserad på finbilar. Men nu vet jag....

torsdag, januari 08, 2009

En ljus idé.....

Jag har kommit på en strålande idé om man vill tjäna snabba och ganska stora pengar. Gissar att idén är för bra för att beskrivas direkt på bloggen, det är dessutom möjligt att den testats förut, men jag har kollat igenom olika patentarkiv och hittar ingen som sökt patent på något liknande tidigare. Idag skickade jag in om mönsterskydd av idén, alltid ett första steg. Det ger mig nämligen möjlighet att sälja idén och ända kalla den min, om någon skulle vidareutveckla den och tjäna ännu större pengar, kan jag alltid hävda att jag var först och kräva provision.
Om någon är nyfiken har jag tagit fram en trycksak som i detalj beskriver hur man ska gå tillväga, jag erbjuder alla som vill tjäna en hacka att köpa ett exemplar för bara 500.- inkl. moms.
Sätt in summan på Plusgiro 1333464-4, uppge namn, adress och e-mail, så sänder jag över en utförlig beskrivning direkt.

onsdag, januari 07, 2009

En riktigt kul kväll....

För tredje gången har jag haft förmånen att få se Hagateaterns generelrepetition av deras nyårsrevy på Ögirs scen, i år heter den Det hättar till. Jämfört med tidigare år var det imponerande att se hur bra texterna satt redan, det var så klart 2,5 timme av skratt och glädje, det jag saknade i föreställningen var bättre tempo, men det kommer säkert med tiden när allt satt sig. Ska jag komma med någon kritik tycker jag att scen 25 var lite för lång, den borde kortas för att just hålla upp tempot. Å andra sidan var scen 30 raka motsatsen, att se och höra Calle A förklara sin kärlek till en båt medan Lena K´s underbara mimik i bakgrunden förstärkte hans kärleksförklaring var sanlöst skoj. Som vanligt avslutades revyn med vad jag tycker borde vara Köpings alldeles egna nationalsång (Rickard Dybeck får ursäkta). Varje år lyckas man pricka rätt och konstatera att det inte vore Köping om inte det ena eller andra har hänt. Jag skulle vilja säga att det inte vore Köping om inte Hagateatern gör en nyårsrevy. Nu ska man ju inte önska skådespelare lycka till, så jag säger väl, stick och bryt ett ben.
Alla ni som skaffat biljetter, grattis. Alla som inte ännu gjort det, skynda er innan det är för sent.

På väg hem, höll vi på att frysa ihjäl, -15 grader och "lagom" halkigt... När jag svängde in på Jägaråsvägen såg jag att det låg en bil i diket 100 meter bort, det var två grabbar i en gammal BMW 3-serie. Det hade nog gått lite för fort för killen, inte lätt att veta sina begränsningar när man är 18-20 år. Men en Land Rover och en bogserlina så var de snart uppe igen.

tisdag, januari 06, 2009

En gång till...

Medan jag höll på med veden lyssnade jag på radio, det mesta i nyhetsväg kretasde kring kriget i Gaza. Jag kan inte låta bli att fortsätta tycka om saken, och måste definitivt säga att jag inte tycker om saken. Jag hittade nedanstående på Youtube, det säger ju onekligen en hel del om Hamas cynism i sammanhanget, och vilken syn de har på vår framtid, barnen. För helvete!!! Låt barnen vara barn!!!



Jag fick en liten betraktelse på mailen också, kan ju vara något att fundera kring.

Ett fanatiskt religiöst parti vinner kommunalvalet på Öland och tar över ön så att svenska staten inte längre har kontroll. Partiet har som måtto att Sverige inte har rätt att existera och att alla svenskar skall ”kastas i Östersjön”. ”Vi ger oss inte förrän alla svenskar är döda”, säger Ölands innevånare.

Vidare kräver partiet att de ockuperade territorierna Skåne, Östergötland, Södermanland och Stockholm skall återlämnas till Ölandsborna.

Man börjar sedan från Öland avfyra hemmagjorda raketer mot fastlandet. Senare smugglar man in mera avancerade projektiler från Ryssland och Finland så att man kan potentiellt nå var sjunde svensk (dvs över 1,3 miljoner innevånare) i Kalmar, Norrköping, Linköping, Jönköping men också ända till Malmö och Stockholm. På alla dessa orter måste nu skolor, daghem och universitet stänga ner. Föräldrar i Kalmar, Växjö och Jönköping måste vara hemma och skydda sina barn för de 50-60 raketer som dagligen slår ner i dessa städer.

Ekonomin för privatpersoner och företag går nu i stå pga av dessa attacker och man får utstå dessa fasor dag in under sju års tid. Svenskar dör på vägen till jobbet, i skolan, på lekplatser och i sina sängar…

Det bankar nu på dörren. En man från Öland (det vet vi för han har en kasse med jordgubbar med sig och en solvända på kavajuppslaget) har körts upp av fyra andra Ölandsbor i en sliten Volvo 745 GL utan navkapslar (som står parkerad utanför) och han står nu utanför din dörr med en pistol och säger att han skall mörda hela din familj. Anledningen, säger han, är att ”du är ett jävla svenskt”.

Han skjuter genom dörren men skotten missar Dig, Din fru och dina 4 barn. Passagerarna i bilen hejar på och skriker ”Död åt svenskarna”.

Du ringer polisen som omedelbart kommer med en piketbil med sex poliser från Norrmalms polisdistrikt. Eftersom mannen är ensam så får (enligt en relativitetsprincip) bara en av polismännen gå ut för stoppa den fortfarande vilt skjutande mannen. Polisen tar upp sitt tjänstevapen.

Nu börjar demonstrationer i Oslo och Köpenhamn – alla dessa demonstranter är förresten avlägsna släktingar till mannen - kalla Dig och Polisen mördare eftersom Polisen har utbildning i att använda sitt vapen och dom är fler än vad han är…det är orättvist säger dom.

Det visar sig nu att anledningen att han vill döda Dig är inte bara att Du är svensk (men det är huvudanledningen) men att han också varit hyresgäst till ett lagerhus du ägt i Borgholm och det finns ouppklarade saker mellan Er.

Medan polisen står handfallen springer Ölandsmannen nu till i bilen och tar fram ur bakluckan (med hjälp av de andra passagerarna) en stor tung kulspruta. Han tar även med sig personen från baksätet (en liten pojke) som han håller framför sig. Han skjuter flera salvor med pojken som skydd (skrikandes ”Död att alla Svenskar”) och träffar din dotter svårt och hon faller ihop i en blodpöl. Polisen griper nu in och försvarar dig men träffar inte bara mannen utan även pojken som han håller framför sig..

Demonstranterna skriker “Mördare” åt dig och polisen! Passagerna i bilen kastar sten på er och gråter högljutt eftersom ”nu har dom ingen som tar hand om dom eftersom Du skadat deras släkting. Bensinen är slut och dom vet inte hur dom skall komma hem till middagen”. Allt detta är ditt fel skriks det. Det står några journalister längre bort. Dom hatar dig eftersom du bor i överklassförorten Stocksund och de börjar också skrika ”Mördare”. Någon journalist ringer också till TV och ber att Aktuellt omedelbart går ut med en begäran till alla att man skall hjälpa till att stoppa Dig och polisen från att använda Era vapen.

Ingen vet vad som skall hända, men du säger tydligt att Du kommer försvara dig mot galningen som nu krupit in under bilen och fortsätter skjuta mot ditt hus.

Notera dock att du faktiskt hade låst grinden mellan deras hus i Borgholm som ansluter till ditt kontor. Du har också stängt av deras el, gas och vatten. Du tyckte att dom istället kunde använda den stora grinden mot gatan och inte direktgrinden mot dig. Varför gjorde Du det? Jo, för ett år sedan skickade dom sin dotter på självaste midsommarafton med en present till Din granne. När dom öppnade dörren för henne, för att släppa in henne för att ge henne lite sill och potatis, sprängde hon sig med en hemmagjord bomb och dödade alla i huset.

Israel vs. Hamas igen......

Sitter och samlar kraft att gå ut och köra fram ved så vi slipper frysa, men spanade in dagens nättidningar först, på Sidan 4 i dagens Expressen skriver Annelie Enochsson om krisen i Gaza, hon skriver det som våra vanliga medier gärna missar, och som skapar en orättvis bild av läget. Jag vidhåller visserligen min sorg över att fram för allt barn blir lidande, men läs hennes krönika, den ger verkligen nyans till all annan rapportering vi får. Kolla också in den här, kanske något vinklad, men kolla även in kommentarerna.

måndag, januari 05, 2009

En dag på jobbet....kul också

Kom till jobbet i vanlig ordning före kl.7 i morse, tänkte att det blir nog lugnt, klämdag som det är, dessutom hade det varit två utryckningar i går kväll, för att hjälpa kunder som blev bärgade. Men ack vad jag bedrog mig, telefonen började gå varm direkt, alla skulle ha bilar pronto! Bilar som mer liknade igloosar än bilar, hu vad jag frös när jag försökte tina upp dem snabbt så kunderna skulle få sitt, då var det enklare med dem som skulle ha släp. Nåväl det lugnade ner sig, jag drog på lunch och när jag kom tillbaka stod Konny i telefon med någon..... Efter en stund kommer han med telefonen till mig, och som vanligt får jag lösa alla problem, undrar varför han pratade med kunden så länge...? Hur som helst så var det en av gårdagskvällens bärgade kunder som nu stod med en hyrbil som inte funkade, han bodde dessutom i Västerås. Så vitt jag förstod var det ingen ström i bilen, men han sa att han provat med startkablar.... Jag ringde kollegan i Västerås och bad honom kolla vad det kunde vara, han ringde snart tillbaka och sa att det var något annat...öööhh jaha... Ringde kunden igen och gjorde upp om att jag skulle komma över med en annan bil åt honom. Går ut i svinkylan och startar biltransporten, den rister och ruskar som jag vet inte vad, men verkar ändå gå på alla 4....mycket märkligt, kör fram den och ägnar en stund åt att tina upp en bil som jag sen kan lasta. Kör över till Västerås och följer den vägbeskrivning han gett mig, men jag hittar inte. Stannar vid en mack och ringer honom, får till svar att jag är på rätt väg, kör igenom rondellen och sväng vänster..... Men, men den gatan heter ju något annat!? Jo, men det är rätt jag ser dig nu, säger han. Han visste inte ens vad gatan hette där jag skulle svänga, inte konstigt att det blev fel. Lastar av den nya bilen, slår ett öga på den gamla och konstaterar att något är knas. Vi hjälps åt att knuffa upp den på gatan så jag kan lasta den på transporten, det är en mycket smal gata och jag står och blockerar allt, bilar väntar både bakom och framför. Nu ska jag bara leta fram bogseröglan så jag kan vincha upp bilen på flaket, det är kolmörkt, och jag letar och famlar mig fram för att hitta öglan, men hittar inget. Tar instruktionsboken och kollar, men den säger samma sak som jag redan visste, öglan ska finnas i bagagen, där normalt sett reservhjulet borde vara. Men det finns ingen! Jag snor öglan från den nya bilen, men tyvärr är det inte samma gänga så det går inte. Nu började jag känna stressen komma, bilarna som vill fram ser hotfullt stressade ut. Jag fäller in ramperna, kör undan och knuffar hyrbilen åt sidan. Nu har de andra passerat och jag vänder på transporten för att lasta baklängen, det är ändå dragkrok på bilen. Problemet är att då går det inte att få upp bilen så långt, och motorn hamnar bakom bakhjulen på transporten, vilket i sin tur får framhjulen på transporten att mer eller mindre hänga i luften, "kul" med tanke på väglaget och att transporten är framhjulsdriven. Hur som helst så kommer jag iväg, lyckas lagom passera Västerås när spolarvätskan tar slut, halvt förblindad tar jag mig till Statoil i Hallstahammar, de har spolarvätskan i pumpar, precis som bensinen, väldigt praktiskt, speciellt på min bil där det är omöjligt att hälla ur en flaska eller en dunk. Kör fram, trycker på knappen och ska börja tanka, men inget händer.... Provar igen, men då kommer en tjej från kassan ut, ursäktar sig lite, tittar ner i backen och berättar att spolarvätskan frusit...... Det skrattet lättade upp hela dagen.......

söndag, januari 04, 2009

Slutrökt eller rykt......

Det blev en lika underbar dag idag som i förrgår, även om det var lie kallare idag. När jag kollade termometern i morse var det -23 grader....huuu. Det har ju dessutom kommit en del snö och gårdagen gick åt till ett herrans jagande hit o dit för att flytta snö och ungar, åkte till jobbet vid 8-tiden, då snöade det lite lätt, sen tilltog det mer o mer, åkte hem och hämtade snöplogen vid 12-tiden, blev då upplyst av Ida att hon ville ha skjuts till Köping och Bowlinghallen vid 15-tiden, ok, jag kommer när jag är klar med snön. Var hemma vid 15.30, skjutsade henne, åkte till jobbet och ställde tillbaka bil o släp jag hade att transportera plogen på, sedan till affären och handla så jag och kvarvarande barn kunde få något att äta, hem igen, sota ur kaminen så vi skulle slippa frysa, plogade bort snön hemma, in o laga mat, nu var klockan nästan 19 och jag sjönk ner i favoritfåtöljen och skulle ta igen mig lite, innan jag skulle tillbaka och hämta Ida, under tiden hörde hon dessutom av sig och meddelade att de tydligen bokat banan till kl.20, det är struktur och ordning på tonåringarna..... Självklart somnade jag till och vaknade av ett sms som berättade att hon var klar med Bowlingen, men hade ordnat skjuts hem. Skönt, tre gången Kungsör - Köping räcker för en dag. Glädjande nog vann hon Bowlingmatchen! Grattis Ida, du är bäst!!!


Dumheterna i Gaza fortsätter, eller ska jag säga eskalerar? Jag fick en sällsynt nykter kommentar på min blogg om paradoxer, det var en anonym kommentör som hade saxat en del uttalanden om Gaza-krisen. Jag tyckte det var en bra sammanfattning över hur de flesta borde känna det inför allt som händer.

Jag var ute och promenerade på isen i över en timme, men såg inte en enda människa??? Var är alla som brukar vara ute så här vackra dagar, ingen som åkte skridskor, ingen som liksom jag var ute med hunden och ingen som var ute o fiskade. Konstigt, såna här dagar brukar sjön krylla av friluftsmänniskor, undrar om jag missat något, svag is eller så???





Jag har under ganska lång tid varit med i ett andelsspel på V75, varje vecka kommer det e-mail som verkar som rena rama stalltipsen och när lördagen kommer vill man gärna tro att man ska bli mindre fattig, men icke sa nicke, jag undrar hur SS tar ut sina hästar egentligen?

Jag har väl många gånger bloggat om mitt engagemang i Rotary och olika Mustasch-organisationer, detta är organisationer som arbetar med välgörenhet på olika sätt, enligt svensk definition ska minst 75% av insamlade medel gå till föreningens ändamål för att man ska få ha ett
s.k 90-konto, nu såg jag i dagens Aftonbladet att listan på mer eller mindre oseriösa välgörenhetsoragnisationer växer. Här nedan har ni listan och man kan ju undra var välgörenheten ligger i att stödja t.ex. Mojahedin sympatisörförening? Vart går de pengarna, till självmordsbombare? Här är i alla fall listan, dessa föreningar ska man ifrågasätta innan man skänker något.

Al-Aqsa Spannmål Stiftelse, Baltic 2000, Cancerhjälpfonden Cancer- och Allergifonden Cancer- och Allergifondens Stödförening, Cancer- och Barnhjälpen, Cancer- och Miljöfonden – CMF, Cancer- och Trafikskadades Riksförbund, Cancer & Trafikskadefonden, CURO – Riksföreningen för cancersjuka, Developing World Clothing, FRF-Stiftelsen – Fonden för Rehab o medicinsk forskning, Gatubarnsföreningen, Hjälpfonden, Hjärtehjälpen, Humana Sverige/UFF – U-landshjälp från Folk till Folk, Innocent Child/Krigets Oskyldiga, Insamlingsstiftelsen för Handikappades Rekreation, Klädinsamling Service, Mojahedin Sympatisör Förening – MSF, NYTEX, Orphan Home Care, Pilgrimsfolket, SADF - Alzheimer och Demensforskning, Samhällsfonden/Svenska Samhällsfonden, Stockholmsstorken/Storken, Svenska Smärtafonden, Sveriges Cancersjukas Riksförbund, Telehjälpen.

En annan sak det skrivs om idag är självslocknande cigaretter, som tydligen ska införas nästa år, mot tobaksindustrins vilja. Tydligen ska det rädda folk som sängröker och orsakar bränder, låter konstigt i mina öron... Betyder det att ciggen slocknar på typ en millisekund, så ingen annat tar eld? I så fall beror nog eventuellt färre brasor på att alla rökare måste dra i sig ciggen så snabbt att den inte hinner slockna....

torsdag, januari 01, 2009

Inte så dum början....







Om man bortser från allt jävelskap, tokiga politiker, världsdepression, krig, svält och annan misär så har onekligen livet en hel del att bjuda på. Tog en underbar promenad med min bästa kompis, vi gick mellan udden på Jägaråsen och Kungsörstorp, det var -7 grader och strålande sol, verkligen en dag att njuta av. Hellre en sån här dag då och då än en resa till en svettig badstrand någonstans.